Satser på IT-drift i krisetider

Investor tror program- og maskinvare-aktører vil slite, men har stor tro på IT-drift.

Satser på IT-drift i krisetider
(Bilde: Per Ervland)

Investor tror program- og maskinvare-aktører vil slite, men har stor tro på IT-drift.

Den amerikanske finansuroen er i ferd med å gå over i en krise, og det norske markedet merker også at noe er i gjære.

I går, søndag, holdt statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og sentralbanksjef Svein Gjedrem en pressekonferanse der de la frem de norske tiltakene for å unngå en krisesituasjon.

Den bestod i å gi bankene langsiktige lån på inntill 350 milliarder kroner, samt egne spesialrettede lån til mindre banker.

Statsminister Jens Stoltenberg slo fast at Norge var godt rustet, men at også vi ville merke den internasjonale nedturen.

Dette har investorene på børs fått med seg, og det har vært en kraftig nedgang de siste ukene, og spesielt i forrige uke. De tror heller ikke at bunnen er nådd.

- Det rister i grunnvollene nå. Det er et fryktelig vanskelig marked og det er helt umulig å si om det skal ned 10 prosent eller 20, sier Riulf Rustad til Dagens Næringsliv.

Rustad har lenge vært skeptisk til prisingene på Oslo børs, og har frem til nå holdt seg unna aksjemarkedet en stund. Selv om han ikke tror at bunnen er nådd enn, så tror han det er mulig å gjøre gode kjøp i enkeltaksjer som er billige i forhold til inntjening og fremtidsutsikter.

Et av selskapene han har investert mye i er EDB, og nå eier han en million aksjer, noe som tilsvarer omtrent en prosent av selskapet.

Rustad har latt seg friste av EDB fordi IT-konsernet står sterkt i markedet for IT-drift, et marked med lange kontrakter som ikke i samme grad påvirkes av svingningene i markedet.

Det samme tror han ikke om aktører som selger programvare eller maskinvare. Rustad tror de vil oppleve en kraftig nedtur.

- Det vil slå knallhardt ut for hardware og software, sier Rustad til Dagens Næringsliv.

Rustad har vært involvert i mange IT-selskaper opp gjennom årene, og har blant annet vært styreleder i selskaper som Merkantildata, Nethouse og Hands.

Til toppen