Satser på kinesisk

Det er mer enn dobbelt så mange kinesisk-talende som engelsk-talende mennesker i verden, men relativt få nettsteder som henvender seg til dem.

Da kinesisk-talende rundt om i verden ville holde seg oppdatert på kidnappingen av den Taiwanske pop-stjernen Pai Ping-pings datter, klikket de seg inn på et ukjent nettsted kalt sinanet.com. Det samme nettstedet fikk over 8 millioner sideoppslag dagen etter et China Airlines-fly styrtet i februar, og 203 mennesker ble drept, melder Forbes Magazine.

Kinesisk snakkes i Taiwan, i størsteparten av Folkerepublikken Kina, og av mer enn 30 millioner etniske kinesere over hele verden. Dette nettstedet ble en umiddelbar suksess. Hver måned har sinanet 600.000 besøkende, som bruker gratis e-post, engelsk-undervisning og nyheter fra Taiwan.

Sinanet tilbyr innhold på samme måte som andre inngangsporter, men på kinesisk. Nettstedet regner med at mer enn 19 millioner mennesker vil "surfe på kinesisk" innen år 2001.

Nå har imidlertid sinanet fått konkurranse; i mai lanserte Yahoo! en kinesisk nettkatalog, og America Online skal snart tilby Internett-tjenester på kinesisk, opplyser Forbes Magazine.

Til toppen