FORBRUKERTEKNOLOGI

Satser på kontinuerlig oppdatert PDF-avis

Den britiske avisen The Guardian har lansert en kontinuerlig oppdatert avis som brukeren skriver ut selv.

21. aug. 2006 - 12:09

Den britiske avisen The Guardian har nå lansert en avis som skal være en blanding av nettavis og papiravis.

G24 er en nettavis i Adobes PDF-format som leserne laster ned og skriver ut på egen skriver. Den oppdateres hvert kvarter og kommer i egne utgaver for toppsakene, utenriks, media, næringsliv og sport.

– Vi vil kombinere hastigheten til Internett med papiravisens brukervennlighet. Med G24 får leserne noe som minner om et tradisjonelt avisprodukt, men som er like oppdatert som en internettavis, sier Alan Rusbridger, sjefsredaktør i The Guardian, ifølge Dagens Næringsliv.

Papiravisene sliter på nyhetsfronten. De kommer bare ut en gang i døgnet og kan ikke presentere nyheten før dagen etterpå. Samtidig har også utbredelsen av raske og billige skrivere sørget for at man enkelt kan ta en utskrift av en PDF-avis på 12-14 sider. Ser man bort fra at skriverne alltid er litt tregere på den første siden, vil de fleste skrivere i dag klare å få ut en slik avis på cirka et minutt.

– Leserne blir stadig mer vant til en kontinuerlig oppdatert nyhetsdekning. Dermed sliter de tradisjonelle papiravisene. Samtidig vil leserne konsumere nyheter også der det ikke er tilgang til internett, for eksempel på undergrunnsbanen, sier Rusbridger.

Den nettbaserte avisen er reklamefinansiert og det koster ikke noe å laste ned PDF-utgavene.

Her kan du laste ned The Guardians hybridavis, G24.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.