BEDRIFTSTEKNOLOGI

Satser på prisgunstig video-overvåking

D-Link ser et stort potensial i SMB-markedet, og i skoler og annen offentlig sektor.

8. mars 2010 - 11:06

Stadig flere tenker på hvordan de kan øke sikkerheten rundt sin egen virksomhet ved å utnytte webkamera og bredbånd. Nettutstyrsleverandøren D-Link kommer dem i møte med produkter som skal gjøre det rimelig for små og mellomstore bedrifter – butikker, lager, distribusjon og transport nevnes spesielt – samt skoler og annen offentlig virksomhet å legge opp effektiv videoovervåking.

Beskrivelsen «rimelig» dreier seg ikke bare om innkjøp. Systemene skal også være lite ressurskrevende å eie og betjene.

– Vi ser et stort markedspotensial innen IP-basert overvåkning, og våre forhandlere merker stor interesse. Utover å levere kameraer og overvåkningsprogramvare kan D-Link også tilby lagring og nettverksutstyr, sier Anna Lönnqvist, produktsjef for bedriftsløsninger hos D-Link.

Rimelige IP-kameraer og høy hastighet i nettverkene gjør IP-basert overvåking konkurransedyktig i forhold til analoge systemer, mener D-Link. Ser man på mulighetene som stadig rimeligere nettverkslagring og integrasjon i bedriftenes øvrige nettverk innebærer, framstår IP-basert kameraovervåking som et desto sterkere alternativ.

D-Links overvåkingskamera DCS-5230 har panorering, tilt og zoom, som alle styres gjennom en nettleser.
D-Links overvåkingskamera DCS-5230 har panorering, tilt og zoom, som alle styres gjennom en nettleser.

– For små og mellomstore bedrifter er IP-basert overvåkning en kostnadseffektiv måte å ha kontroll på sine tilganger. For dem som har et begrenset budsjett kan overvåkning via IP innebære en rimelig mulighet til å få en effektiv overvåkning på plass, ettersom det samme nettet kan brukes for overvåkning og øvrig IP-trafikk, sier Lönnqvist.

Hun peker blant annet på at et IP-videoopptak kan settes til å utløses av spesifikke hendelser – en bevegelse etter arbeidstid eller av et en dør åpnes – i stedet for å være påkoplet kontinuerlig. Når en hendelse registreres kan eieren få beskjed og få tilgang til videoen umiddelbart fra en pc som er koblet til Internett, eller fra en mobiltelefon.

D-Links tilbud omfatter trådløse kameraer, dag og nattkameraer, kuppel- og panoreringskameraer samt ute- og innekameraer. Selskapet har satt sammen fire ulike pakkeløsninger tilpasset hver sin målgruppe, med kameraer, lagring og programvare.

DCS-7410 er et utendørskamera med PoE (power over Ethernet), slik at signaler og driftsstrøm går over samme kabel.
DCS-7410 er et utendørskamera med PoE (power over Ethernet), slik at signaler og driftsstrøm går over samme kabel.

1. april lanseres D-Link Secure Center som gir tilgang til video på direkten over et kameras nettadresse. Selskapets nettvideoopptaker – NVR eller Network Video Recorder – har en søkefunksjon rettet mot å oppdage hendelser, og styres gjennom en nettleser.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.