Satser på superkraftige trådløse nett

Uni Networks skal selge UFO-lignende trådløse nett med ekstra lang rekkevidde.

Satser på superkraftige trådløse nett

Uni Networks skal selge UFO-lignende trådløse nett med ekstra lang rekkevidde.

Stadig flere bedrifter går helt eller delvis over til trådløse nettverksløsninger, men langt fra alle er like fornøyd. Mange har opplevd problemer som gjør at de har gått tilbake til kablede nett.

Xirrus er en ny utfordrer innenfor det trådløse markedet, og leverer løsninger spesielt rettet mot kunder med store møterom, eller spesielt høy brukertetthet hvor ytelse er viktig. Selskapet leverer i hovedsak en serie trådløse aksesspunkter med kraftige retningsstyrte antenner. Disse gir ekstra god rekkevidde, og sørger for at aksesspunktene låter mer forstyrrelser uten at det blir problemer.

Xirrus ble startet av Dirk I. Gates, en mann som tjente seg rik på modem-selskapet Xircom, som han solgte til Intel i 2001.

Selskapet leverer i hovedsak tre forskjellige modeller. En som støtter 256 samtidige brukere, en som støtter 512 og en som støtter 1.000 samtdigie brukere. Enhetene kan også seriekobles slik at de kan dekke flere enn dette. Det har Xirrus blant annet gjort på de store amerikanske Interop-messene, der de har hatt så mange som 3.000 samtidige brukere på et lite avgrenset området.

I Norge har Uni Networks nå inngått en eksklusiv avtale med Xirrus. De har holdt på med trådløs infrastruktur for bedriftsmarkedet siden 1998, og nå er det Xirrus-produktene som gjelder.

- Vi vil ha hovedfokus på Xirrus fremover, sier Per Morten Omholt, daglig leder i Uni Networks, til digi.no.

Xirrus-produktene er laget for å dekke store områder og mange enheter

Xirrus-boksene kan ligne litt på både ufoer og gigantiske røykvarslere. De er utstyrt med retningsstyrte antenner, noe som ifølge Xirrus gir de en rekkevidde som er fire ganger så lang som vanlige trådløse aksesspunkter. Det gjør også at de blir bedre til å nå gjennom vegger, selv om det fortsatt ikke er et fullstendig løst problem.

Hver av enhetene fungerer også som gigabit-svitsjer, så ytelsen skal ikke være noe problem selv om mange bruker de samtidig.

Et problem som mange opplever med trådløse nett, er forstyrrelser fra andre signaler. For å redusere dette problemet, kommer Xirrus-boksene med innebygde analyseverktøy som gjør at den som setter opp boksen raskt oppdager om det er andre nett som sender i samme frekvensområdet, og også i andre frekvenser.

- Vi vil oppdage de, rapportere de og fortelle deg hvilken kanal og frekvens det er snakk om. Så fort vi vet hvilken kanal det er snakk om, så vet vi hva vi søker etter og da går det raskt å løse problemet, forklarer Degelin til digi.no.

Peter Degelin, sjef for Xirrus i Nord-Europa, forklarer at det vanlige er å bringe inn Xirrus-boksene på et tripod-stativ, for så å teste hvor den optimale plasseringen er. Fordi alt er tilgjengelig fra boksen, er det fort gjort å finne denne plassen og konfigurere løsningen.

Peter Degelin, sjef for Xirrus i Nord-Europa og Per Morten Omholt, daglig leder i Uni Networks.

Her kan du lese mer om Xirrus-produktene.

Til toppen