BEDRIFTSTEKNOLOGI

Satser på tysk personvern

Lancoms rutere holder spionene ute, fikk Angela Merkel vite.

Forbundskansler Angela Merkel orienteres på CeBIT-messen av Lancom-gründere Ralf Koenzin og Stefan Herrlich.
Forbundskansler Angela Merkel orienteres på CeBIT-messen av Lancom-gründere Ralf Koenzin og Stefan Herrlich. Bilde: Lancom Systems
10. mars 2014 - 15:14

Europeiske bedrifter er i ferd med å erkjenne at avansert personvern er en potensiell eksportvare.

På tjenestesiden har norske Jottacloud gått i spissen med sine snokefrie lagringstjenester.

    Les også:

I Tyskland har Lancom Systems slått til med snokefritt nettverksutstyr.

Ved åpningen av CeBIT-messen i Hannover ble forbundskansler Angela Merkel orientert om selskapets nye rutere, av gründerne Ralf Koenzen og Stefan Herrlich.

Ruterne utnytter Lancoms proprietære operativsystem LCOS, med selskapets proprietære krypteringsteknologi. Lancom har avgitt et høytidelig løfte om ikke å tillate bakdører i deres systemer. Forretningsideen er å «utnytte det stabile politiske og juridiske rammeverket i Tyskland til å bygge pålitelige produkter upåvirket av etterretningsorganisasjoner».

Byrået for informasjonssikkerhet BSI sertifiserer Lancoms VPN-rutere.
Byrået for informasjonssikkerhet BSI sertifiserer Lancoms VPN-rutere.

Lancoms VPN-rutere skal sørge for å kryptere all informasjon de formidler. Det tyske forbundsbyrået for informasjonssikkerhet BSI sertifiserte ruterne i fjor sommer etter standarden «Common Criteria EAL 4+», den høyest mulige sikkerhetssertifiseringen for kommersielle rutere.

Lancom tror merkelappen «Made in Germany» kan vinne fram blant bedrifter som følger seg utsatt for virksomheten til amerikansk og britisk etterretning. Angela Merkel har selv vært utsatt for amerikansk avlytting, og markerer nå støtte for eksport av snokvern.

– Avsløringene om etterretningstjenester de siste månedene har framhevet problemstillinger rundt sikkerhet og konfidensialitet. Nå er det på tide å se på hvor IT-produkter kommer fra og til å bruke vår egen teknologi til å forsvare oss, sier Lancom-gründer og daglig leder Ralf Koenzen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.