Satser tungt på åpen telefoniløsning

Med IP-telefoniløsninger basert på åpen kildekode, skal norske Voop satse på det europeiske markedet.

Med IP-telefoniløsninger basert på åpen kildekode, skal norske Voop satse på det europeiske markedet.

Den norske IP-telefonileverandøren Voop vil i forbindelse med Astricon-konferansen som arrangeres i Madrid neste uke, gjennomføre selskapets planer for en paneuropeisk satsing. Til nå har selskapet i to år utviklet IP-telefoniløsninger for offentlig og private virksomhet.

Selskapet baserer løsningene på åpen kildekodeprogramvaren Asterisk, som i stor grad skal kunne erstatte de rene telefonsentralene som er installert i mange bedrifter i dag. Asterisk skal kunne kjøres på en vanlig PC.

- Voop skal være best på leveranse av IP-telefoni for brukere av Asterisk telefonisentraler. Det er i dette segmentet at den sterkeste veksten i Europa vil komme, mener administrerende direktør i Voop, Erling Dyrhaug Andresen.

    Les også:

- Asterisk er en fullverdig og svært habil telefonsentral basert på åpen kildekode. Våre kunder kan laste ned en Asterisk på egen PC fra nettet uten kostnader. Med enkel oppkobling til Voop vil små og store bedrifter oppnå en komplett PBX (hussentral) uten høye investeringer. Funksjonaliteten er bedre enn tradisjonelle hussentraler og investeringskostnaden særdeles lav, hevder Dyrhaug Andresen i en pressemelding.

Voop har som målsetting å bli en av de ledende, europeiske teleoperatører på IP-telefoni mot Asterisk og åpen programvare. Selskapet har som mål å være representert 15 europeiske land innen to år. Voop starter nå byggingen av nettverk med partnere og agenter som skal videreselge og støtte selskapets tjenester. Mot privatmarkedet vil Voop bruke eksterne partnere som skal markedsføre og selge IP-telefoni under eget merkenavn.

Til toppen