Satset for lite på India og må kutte tungt

Drifts-giganten EDS var for tregt ute og må nå kutte hardt i sin aldrende stab.

Satset for lite på India og må kutte tungt

Den store drifts- og konsulentgiganten EDS har på grunn av fallende ordreinngang planlagt omfattende kutt i staben, men det ser foreløpig bare ut som kuttene skal skje i USA.

EDS skal tilby så mye som en av fire ansatte, forhåndspensjonering fordi de ikke har ferdigheter som er etterspurt i markedet, forklarer EDS. 12.000 ansatte vil få tilbudet.

EDS-aksjene har falt 17 prosent siden 1. august etter at selskaper fortalte at innkommende kontrakter og oppdrag har falt 20 prosent det siste kvartalet.

Forklaringen synes enkel: EDS har ikke hengt med i svingene i markedet og har for sent og for liten grad skaffet seg kapasitet i lavkost-land - både for å kutte pris og skaffe seg faglig oppdatert kompetanse.

EDS-styret har allerede tatt grep og byttet sjef - Ronald Rittenmeyer overtok etter Michael Jordan 1. september og er i full gang med å gjøre det forgjengeren burde gjort tidligere - gire hardere i India og andre lavkost-land.

Jordan hadde allerede begynt å gire: EDS har kjøpt to selskaper i India og skal etter

Drifts- og konsulentgiganten har totalt 136.000 ansatte, hvorav 50,000 jobber i USA. Foreløpig er pensjonstilbudet frivillig, men det ligger i kortene at dersom ikke mange nok sier ja, kommer den en vanlig kutt-runde.

EDS har i dag 38.000 ansatte i "emerging markets" - raskt voksende lavkost-land og skal etter planen øke dette til 45.000 i løpet av året.

Les mer om: