Saudi-arabere forbyr kameramobiler

Relgiøs kunngjøring fra saudi-arabere forbyr kamera-mobiler for å hindre utuktig spredning.

Relgiøs kunngjøring fra saudi-arabere forbyr kamera-mobiler for å hindre utuktig spredning.

Kameramobiler har kommet som en farsott gjennom hele Asia, Europa og Midt-Østen. Mobilene som gir mulighet for å ta bilder når som helst og hvor som helst, har skapt frykt hos både lettkledde mennesker og for «tyveri» av nyvinnger av produkter og tjenester, skriver Associated Press.

Som et resultat har kameramobiler blitt bannlyst både i gymnastikksaler og i handelen blant mange nasjoner.

Bekymringen har spesielt spredd seg til den konservative delen av muslimene som mener at kameratelefonene er misbrukt til å fotograferer kvinner mot deres viten.

Et bryllup i Saudi-Arabia endte i et slagsmål ved at det ble fotografert kvinner. Unge menn i de Arabiske Emirater har blitt advart av politiet mot å ta bilder av kvinnelige shoppere i smug. På en strand kun tillatt for kvinner i Egypt, blir alle sjekket om de bærer kameramobiler for å sikre at de ikke bringer med seg dette inn på stranden.

Det skal så langt bare være Saudi Arabia som har forbudt salg og import av kameramobiler. Forbudet kom i mars. Telefonene skal ifølge kilder likevel være tilgjengelig i form av at de blir smuglet inn fra nabolandene.

Saudi-Arabias høyeste relgiøse autoritet, sheik Abdul Aziz bin Abdullah Al al-Sheik sa på tirsdag til dagsavisen al-Madina: Mobilenhetene sprer utuktighet inn i det muslimske samfunn. Alle innbyggere må fornekte dette,...... for det kan skade alle. Opprør mot dette må bli streng konfrontert og straffet.

Til toppen