RESULTATERFINANS

Saudiske penger inn i Twitter

Prins Alwaleed Bin Talal investerer tungt i mikrobloggtjeneste.

Prins Alwaleed Bin Talal gjør storinvestering i Twitter.
Prins Alwaleed Bin Talal gjør storinvestering i Twitter. Bilde: Kingdom Holding
19. des. 2011 - 09:27

I en melding til børsen i Saudi Arabia fremgår det at Alwaleed Bin Talal, som er medlem av den saudiske kongefamilien og nevø av Kong Abdullah av Saudi Arabia, kjøper seg inn i mikro-bloggtjenesten Twitter.

Bin Talal er kjent som en aktiv investor gjennom sitt investeringsselskap Kingdom Holding, som blarn annet er aksjonær i Apple, General Motors og News Corp. Investeringsporteføljen skal ha en verdi på hele 21,3 milliarder dollar, nærmere 130 milliarder norske kroner, melder Bloomberg News.

I en melding fra Kingdom Holding fremgår det at investeringsselskapet og prisen til sammen har investert 300 millioner dollar, 1,8 milliarder norske kroner, i mikrobloggtjenesten Twitter. Dette skjedde etter mange måneders forhandlinger og grundige undersøkelser.

– Vi tror sosiale medier vil fundamentalt endre landskapet i medieindustrien de kommende årene. Twitter vil fange opp og kapitalisere på denne positive trenden, sier Ahmed Halawani, som er investeringsdirektør i Kingdom Holding i en kommentar til investeringen.

Bin Talal er ikke en hvem som helst innen medieinvesteringer. Gjennom Kingdom Holding kontrollerer han en rekke arabiske mediebedrifter, og han har kontrollen over rundt 7 prosent av aksjene i Rupert Murdochs News Corp, som blant annet eier Fox News og en rekke aviser og TV-stasjoner rundt om kring i verden.

Hvilke betingelser den sauidiske prinsen kjøper Twitter-aksjer for er ikke kjent, men selskapet hentet tidligere i år inn penger fra blant annet russiske investorer. Den gangen priset transaksjonen selskapet til 8 milliarder dollar, rundt 43 milliarder norske kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.