Abonner
JUSS OG SAMFUNN

SBS får millionerstatning

Oslo Tingrett har fastsatt hva Staten må ut med etter frifinnelsen for grovt bedrageri.

Etter å ha betalt 75 millioner kroner tilbake til Forsvaret i 2006 etter en overfaktureringsskandale, nektet Siemens Business Systems å vedta en foretaksbot på 9 millioner kroner til Staten. Rettssaken endte med frifinning for grovt bedrageri, og nå er det Staten som må punge ut til selskapet.
Etter å ha betalt 75 millioner kroner tilbake til Forsvaret i 2006 etter en overfaktureringsskandale, nektet Siemens Business Systems å vedta en foretaksbot på 9 millioner kroner til Staten. Rettssaken endte med frifinning for grovt bedrageri, og nå er det Staten som må punge ut til selskapet. Bilde: Mario Proenca/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Oslo (NTB): Staten må betale Siemens Business Services (SBS) en erstatning på 18 millioner kroner. Bakgrunnen for saken er at SBS ble frikjent for grovt bedrageri i fjor.

Blant annet har Oslo tingrett avgjort at staten må betale SBS' utgifter til forsvarere på over 8 millioner kroner, skriver Dagbladet.

Saken har sin bakgrunn i at en ansatt i SBS i 2002 varslet ledelsen om det han oppfattet som overfakturering av Forsvaret, om korrupsjon og om smøring. I 2006 betalte selskapet 48 millioner kroner pluss renter, moms og sakskostnader, totalt 75 millioner kroner, til Forsvaret.

SBS nektet i 2007 å vedta en foretaksbot på 9 millioner kroner og dermed endte saken i retten. Oslo tingrett frikjente i mars 2011 SBS for grovt bedrageri, og Økokrim bestemte seg for ikke å anke dommen. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: