SBS inn i svensk musikkportal

TVNorge-eieren SBS har kjøpt 15 prosent av den svenske musikk- og underholdningsportalen lumumba.com. Planen er at det svenske selskapet skal levere interaktive underholdningstjenester og innhold til SBS sine mediaselskaper.

Den svenske musikk- og underholdningsportalen lumumba.com har fått det store medieselskapet SBS inn på eiersiden. SBS ble tidligere i vinter kjøpt opp av den nederlandske kabelsgiganten UPC, og eier radio og TV stasjoner i ti europeiske land. Deriblant TVNorge, som selskapet eier samme med TV2.

lumumba.com skal levere musikk og underholdnings tjenester til medieimperiet UPC og SBS bygger opp i Europa.

- lumumba.com har et spennende konsept som retter seg mot en attraktiv målgruppe. Sammen med SBS eksisterende selskap tror vi at selskapet har et stort potensial til å bli den ledende underholdningsportalen i Europa, forteller Jonas von Hedeberg, forretningsutvikler i SBS Broadcasting, i en pressemelding fra selskapet.

- Vi har som mål å etablere oss i syv- åtte europeiske land i løpet av en toårs periode, forteller Rolf Johanson, administrerende direktør i lumumba.com . Når tjenesten kommer til det norske markedet kan han ikke svare på, men han lover at den kommer. - Det kommer mye an på SBS, og hvor de ligger sine planer. I Sverige skal vi for eksempel være innholdsleverandør til SBSs radiokanal Radio City. Her skal vi levere interaktive tjenester, blant annet at man kan stemme på låter, kjøpe musikk og mye mer. Vi skal også levere en del redaksjonellt innhold, forteller Johanson til digi.no.

Johanson trekker frem Nederland som et interessant land å satse i for musikk- og underholdningstjenesten. - Her har allerede SBS en portal oppe å går, som vi kan supplere. Dette er modellen vi skal jobbe etter i de andre landene vi skal inn i, forklarer Johanson til digi.no.

lumumba.com skal bygge opp egne redaksjoner tilknyttet SBS der portalen skal etableres. I Sverige er to av de sentrale eierne gamle popstjerner. Christer Sandelin og Tommy Ekman var tidligere i popgruppen Freestyle, som på 70-og 80 tallet herjet Sverige.

Les mer om SBS:


Kabelgigant kjøper seg kringkastingsinnhold
Amerikanske nettselskap uten inntektsbalanse
TVNorge-eier leker seg på nettet
Jomfrutur på nett for TV Norge-eier
Medieforvaltningen med nødutgang
Se og Hør- og TV Norge-eiere får digital radiokanal
TVNorge Interaktiv endelig på nett

Til toppen