JUSS OG SAMFUNN

Scala med push-teknologi

Scala Inc, en norskbasert produsent av multimediaverktøy for TV-produksjon, tester nå en betaversjon av deres eget push-verktøy. Verktøyet kombinerer selskapets multimediekunnskap med Internett.

Caspar Lund
1. des. 1997 - 00:28

Scala TV er en applikasjonspakke som er designet for å lage såkalte Active Channels for Internet Explorer 4.0. Det vil være mulighet for at bedrifter selv kan lage deres egne pushkanaler for intranett og Internett.

Scala tror at denne pakken vil gjøre det mulig å knytte TV og datamaskiner.

-De [Scala] har lang erfaring i både lukket kanal produksjon og lettbrukelige produksjonsverktøy for multimedia, sier Rob Enderle, analytiker ved Giga Information Group.

En kanal som er laget i CDP (Creation, Distribution and Playback) format kan bli lest av flere operativsystemer, inkludert PC som bruker IE 4.0 pluss LCD paneler, TVer og resultattavler på idrettsstadion. I løpet av neste år vil formatet støtte Netscape Communicator, sier talsmenn fra Scala til ZDNet.

Hjertet i den nye programpakken er integrasjonen med Microsofts Active Channels teknologi. Pakken har et objektbasert verktøy som kan ta tak i tekst, audio og video filer i forskjellige formater og med de filene bygge en multimediapresentasjon. Den kan synkronisere bevegelser og når objekter skal komme og forsvinne. Presentasjoner som er laget av Scalas Development Tool, kan også bli publisert via en video distribusjonsapplikasjon, gjennom andre medier - inkludert Scalas tradisjonelle "closed-circuit" skjermer.

En annen viktig bestanddel i programvarepakken er en distribusjonsserver som kan integrere de fleste eksisterende webservere.. Distribusjonsserveren kan styre kanalaksessen, inkludert brukerrettigheter.

Den tredje bestanddelen er en Playback Viewer som integreres med Internet Explorer og som tillater brukere å laste ned multimedia-klipp til deres egen harddisk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.