Scali får to nøkkeloppgaver fra Novell

Scali får to viktige partneroppgaver for Novell i Europa: klyngetesting og overføring av applikasjoner til Linux.

Scali får to viktige partneroppgaver for Novell i Europa: klyngetesting og overføring av applikasjoner til Linux.

Nettjenesteleverandøren Novell avholder i disse dager sin aller største europeiske kundesamling noensinne, BrainShare EMEA 2004 i Barcelona. Det er kunngjort en rekke nyheter innen produkter, tjenester og partnerskap. Den norske leverandøren av skalerbare klyngeløsninger for Linux, Scali, har fått to viktige partneroppgaver for Novell i Europa.

Den første oppgaven gjelder klyngetesting. Novell skal opprette et senter for høyytelses klynger, kalt HPC («high powered computing») Centre of Excellence. Senteret skal lokaliseres i Scalis lokaler i Oslo, og betjene Europa, Midtøsten og Afrika. Det skal tilby sikker og fullverdig testing av klynger for Novells programvarepartnere.

Utviklere vil kunne bruke senteret til å teste sine løsninger med ulike typer maskin- og programvare for å forsikre seg at de vil fungere tilfredsstillende i et produksjonsmiljø. Novell og Scali stiller med eksperter for å hjelpe med å konstruere hensiktsmessige klynger, og bistå på andre måter. Planlegging, ytelsestesting, råd for å overføre eldre HPC-løsninger til Linux, analysere eksisterende infrastruktur for å avdekke hva som kan gjenbrukes og hva som kan skap problemer, samt generell rådgivning om overføring av applikasjoner og optimering av ytelse.

Den andre oppgaven gjelder deltakelse i et nytt program som Novell har døpt «Porting and Migration Network». Partnerne i den europeiske delen av dette programmet oppgis å være Hewlett-Packard, IBM, Intel, Oracle og Scali. Målet med dette nettverket er å tilby eksperthjelp slik at det blir lettere for brukere og utviklere å få overført applikasjoner til Linux. Ifølge Stein Surlien i Oracle er målet å identifisere og løse alle tenkelige problemer før applikasjonene settes i produksjon. Interessert henvises til å kontakte en av de oppgitte partnerne for å få anvist hvordan nettverket kan brukes mest mulig effektivt for å løse den aktuelle utfordringen.

Nettverket bygges opp rundt egne «Porting and Migration Centers». Sentrene vil være laboratorier som brukerne må oppsøke for å få hjelp. Det første skal opprettes i Tyskland, initialt i Frankfurt før det endelig etableres i Nuremberg i midten av 2005.

Da han var i Norge i mai, beskrev Novells Europa-sjef Richard Seibt norske Scali som en nøkkelpartner innen klynger (se artikkelen Novell-initiativ for «unbreakable open source»). De to nye oppgavene til Scali er en viktig utvidelse av dette partnerskapet.

Scali har også partneravtaler med blant andre Dell, HP og IBM.

    Les også:

Til toppen