Scali gjør seg uavhengig av Dolphins SCI-kort

Scali vil gjøre meldingsgrensesnittet ScaMPI uavhengig av Dolphins SCI-teknologi ved å tilrettelegge det for den nye standarden InfiniBand.

Hittil har de to norske selskapene Scali AS og Dolphin Interconnect Solutions AS vært nærmest tvillinger i forhold til høyytelses Linux-klynger. Dolphin har stått for maskinvaren som kopler maskinen sammen, mens Scali har stått for programvare, nærmere bestemt klyngestyringen, og meldingsgrensesnittet ScaMPI som sørger for kommunikasjonen mellom serverne i klyngen.

Les også

I en pressemelding forteller Scali at selskapet har en viktig kunngjøring i anledning Intels utviklerforum som innledes i San Jose i California i dag: De kommer til å utvikle en utgave av ScaMPI beregnet på klynger som koples sammen med InfiniBand. Dette er en standard som blant andre Sun, Microsoft, Intel og IBM har tatt initiativet til, og som fikk sin første offentlige utforming i oktober 2000. Den beskrives først og fremst som en arvtaker til PCI-X, altså den raske oppfølgeren til PCI, men tar også mål av seg til å bli et alternativ til Ethernet, Fibre Channel og Ultra SCSI, slik at man kan se for seg en systemarkitektur der alle slags forbindelser kan nøye seg med én felles standard.

Les også

Det finnes mer bakgrunnsmateriale om InfiniBand på nettstedet til InfiniBand Trade Association.

Implementasjonen av ScaMPI til InfiniBand skal gjøres slik at applikasjoner for dagens ScaMPI kan overføres direkte, uten rekompilering. Scali ser for seg at en tilsvarende framgangsmåte vil kunne brukes for å legge ScaMPI tilrette også for andre typer sammenkoplingsteknologi.

ScaMPI for InfiniBand utvikles i nært samarbeid med Intel, som ble deleier i Scali i juni i år.

Det er uklart hva slags følger dette får for Dolphin. Det har i skrivende stund ikke lykkes å få kommentarer derfra,

Til toppen