Scali leverer programvare til Norges kraftigste klynge

Det norske programvareselskapet Scali skal leverere sin administrasjonsløsning Scali Manage til en rekordstor serverklynge for Hydro Olje og Energi. Det er seismisk analyse i forbindelse med Hydros oljeleting som krever den enorme datakraften.

Klyngen leveres av Dell og består av fem hundre PowerEdge 1855 bladeservere med totalt 1000 Pentium Xeon CPUer og fire PowerEdge 2850 servere. Ytelsen kommer opp i opptil 7,6 Teraflops (7600 Milliarder flyttallsoperasjoner per sedkund) og dette er nå den kraftigste klyngen i landet.

- Hydro har investert suksessivt i Scalis løsninger de siste fem årene, sier Bjørn Skare, administrerende direktør i Scali i en pressemelding.

I seismisk analyse kan uventet nedetid og ytelsesproblemer være kostbart.

- Linux-klynger gir enestående fordeler når det gjelder pris/ytelsesforhold, men vi ser at kompleksiteten i klynger gjør at mange kunder også ønsker mer strømlinjet administrasjon, sier adm. dir. Tor Austenå i Dell Norge i en pressemelding.

Scali skal levere installasjon av Scali Manage og operativsystemet Red Hat Enterprise Linux samt opplæring og kundestøtte. Fem hundre PowerEdge 1855 bladeservere og fire PowerEdge 2850 servere leveres av Dell Computer. Systemet skal driftes hos Hydro på Vækerø utenfor Oslo.

Til toppen