Scanpix er født

Scan-Fotos og NTBs fotoavdelinger er snart en saga blott. Det nyfusjonerte fotobyrået Scanpix AS vil ha 75 ansatte og en omsetning på vel 75 millioner kroner.

Schibsted, som har 100 prosent kontroll i Scan-Foto og NTB Pluss har inngått endelig avtale om å fusjonere fotovirksomheten, melder NTB. Det nye selskapet får navnet Scanpix AS og skal være i virksomhet fra årsskiftet.

Det var i august meldingen kom om at de to fotobyråene hadde inngått en intensjonsavtale om å danne et felles bildebyrå i Norge. Byrået blir en del av en satsing på et nordisk fotobyrå som Schibsted står bak.

Det ledende norske mediehuset har inngått avtale med Svenska Dagbladet som de overtok i sommer, og det svenske fotobyrået, FLT-PICA. Det nordiske morselskapet vil også hete Scanpix og kommer til å eie 50,1 prosent i Scanpix Norge AS. 49,9 prosent vil bli eid av NTB.

Tore Sannum, som til nå har vært administrerende direktør i NTB-datteren NTB Pluss, er ansatt som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i norske Scanpix. Hovedproduktene vil være nyhetsfoto til norske medier, fotografering på oppdrag, arkivhold og salg av bilder. Avtaler i et nettverk på 70 internasjonale bildebyråer gjør tilbudet bredt.

Da digi.no snakket med den nye administrerende direktøren i august, var han helt klar på at dette var et trekk for å møte internasjonale konkurrenter.

Til toppen