ScanSoft-teknologi sikret for Microsofts taleserver

Microsoft har utvidet sitt samarbeid med taleteknologiselskapet ScanSoft.

Microsoft har utvidet sitt samarbeid med taleteknologiselskapet ScanSoft.

ScanSoft er et selskap som fram til noen få år siden var mest kjent for teknologi for optisk tegngjenkjenning. I november 2001 plukket det opp konkursboet til taleteknologiselskapet Lernout & Hauspie, og i fjor høst kjøpte det talegeneratoren til Speechworks. Oppkjøpene har gitt ScanSoft en ledende stilling innen internasjonal taleteknologi.

Microsoft brukte både Speechworks og sin egen talegenerator under utviklingen av den ennå ikke lanserte taleserveren Microsoft Speech Server. Microsofts ledelse har lenge poengtert at talestyring og talegenerering (kunstig tale som «leser» lagret tekst og tall) vil få en sentral plass i framtidens brukergrensesnitt, og at telefonen blir en nøkkelklient for tilgang til store databaseapplikasjoner.

    Les også:

I går kunngjorde Microsoft at det har utvidet samarbeidet med ScanSoft, og sikret tilgang til ScanSofts talegenerator for Speech Server 2004 og andre kommende talehåndterende serverprodukter. Vilkårene i avtalen er ikke kjent. Det understrekes at ScanSofts talegenerator vil bli en del av standardutgaven av Microsofts taleserver.

Blant anvendelsene som nevnes, er opplesing av kontofoninformasjon, adresser og aksjekurs på en langt mer naturlig måte enn det man gjerne opplever i dag.

Til toppen