RESULTATERFINANS

Scharning lover rakettvekst

Mens de store økonomisystem-leverandørene sliter, mener SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) at år 2000-problemet vil gi rakettvekst.

Einar Ryvarden
19. aug. 1999 - 10:45

SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) la i dag frem noe svake andrekvartalstall. Isolert sett solgte det norsk-svenske selskapet for 73 millioner kroner, men satt bare igjen med et driftsresultat på 1,4 millioner kroner.

Men administrerende direktør Tom Scharning er likevel fornøyd, for andre halvår viser en sterk utvikling, og han mener året fremover ser svært lyst ut.

- De noe lave resultatene i andre kvartal skyldes flyttekostnader, store sesongsvingninger i Sverige og at vi har ansatt 41 mennesker i første halvår, forklarer Scharning

Under sin presentasjon fokusert Scharning på de hyggelige halvårstallene. Med fusjonen med svenske Scandinavian PC Systems i vår, omsatte SPCS-gruppen for 156 millioner kroner, en vekst på 24 prosent fra i fjor. Resultat før skatt løfter seg like mye til 18,3 prosent.

I Rubicon, den norske delen, vokser dessuten salget av programvare med 43 prosent sammenlignet med første halvår i fjor. Isolert sett taper den svenske delen av selskapet penger i andre kvartal fordi mesteparten av salget deres skjer på slutten av hvert år.

Scharning lover en knallhøst fordi så mange små og mellomstore bedrifter kommer til å måtte bytte til et økonomisystem som takler år 2000-overgangen. Dette står i sterk kontrast til leverandørene av de tyngste økonomisystemene, blant annet SAP og Baan, som alle melder om kraftig oppbremsning.

- Vi forventer kraftig vekst i tredje og fjerde kvartal. SPCS-gruppen vil omsette for mer enn 360 millioner kroner med et resultat på 65-75 millioner kroner i 1999, lover Scharning.

Under sin presentasjon listet han opp hva gruppen skal arbeide med fremover. Det viktigste er å bygge opp et forhandlerapparat med som kan selge tyngre økonomisystemer i Sverige. Det svenske selskapet har hittil solgt enklere løsninger, mye over postordre.

SPCS-gruppen forbereder også Rubicon Global-pakken til å fungere over Internett etter hvert som markedet for fjerndrift av programvare tar av. Fordi programvare kan brukes over Internett, kan små bedrifter la driftssentraler ta seg av servere, backup og vedlikehold. Scharning mener Norge ligger noe bak Norge, men at slike tjenester vil bli populære om ett til to år. (Se tidligere sak under)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.