Schibsted-allianse på nett varte i syv måneder

Den historiske Schibsted-alliansen på nettet mellom TV 2, Aftenposten og VG er nå historie. GoToGate er overtatt av TV 2s internettselskap.

Det var en syretest på om Schibsted- selskapene VG,Aftenposten og TV 2 kunne eie et selskap sammen.

Det felles eierskapet varte i syv måneder; så var det slutt.

- Hvis du spurte Kåre Valebrokk (TV 2 - red.anm) eller Aslak Ona (VG - red.anm.) ville de helt sikkert gi samme svaret , sier administrerende direktør Olav M. Mugaas i Aftenposten til digitoday.no.

Han avviser at det har vært noe form for samarbeidsproblemer og mener at det er helt naturlig at datterselskapet til TV 2 får drive dette fremover på egen hånd.

- TV 2 har vært drivkraften i prosjektet. Hvis man først skulle gjøre et valg, er det helt naturlig at de overtar selskapet. For Aftenposten er ikke dette kjernevirksomhet, men en finansiell plassering, mener Mugaas.

Ifølge en pressemelding kommer selskapet uansett til å bli omstrukturert når TV 2 Interaktiv nå får den fulle eierkontrollen.

- Vi har stor tro på et konsept som inneholder reiselivstjenester på nett og er glade for at denne avtalen gkk i boks. Nå skal vi starte jobben med å omstrukturere selskapet både innholdsmessig- og på markedssiden, sier administrerende direktør Kjetil Nilsen i en pressemelding.

Han understreker at reiselivsportalen, som ennå ikke er å finne på nettet, har utviklet spennende reiseprodukter og teknologiske løsninger. Planen var at alle tre eierne skulle bidra redaksjonelt og få inntekter fra annonsering og provisjon av salg på ulike reiser og reiselivsprodukter.

Hvem som nå skal levere det redaksjonelle innholdet, er uklart. Ifølge Mugaas har det ikke ligget noen forpliktelser for noen av partene utover det rent forretningsmessige.

- Har dere ikke hatt tro på at selskapet skal kunne generere inntekter?

- Jeg tror definitivt at det vil ta tid å få inntekter i et slikt prosjekt, sier Mugaas som uansett mener at salget ble en realitet fordi det ikke var en del av Aftenpostens eierplaner fremover på Internett.

Til toppen