BEDRIFTSTEKNOLOGI

Schibsted-aviser krangler om å være først med WAP

Onsdag formiddag sendte Aftenposten Interaktiv ut en pressemelding om at avisen var først i Norge med å sende ut nyheter til mobiltelefonen ved hjelp av WAP-protokollen. Hos Schibsted-kollega VG Multimedia mener man derimot at Aftenposten var først ute med pressemeldingen, ikke WAP-tjenesten.

Frode Eriksen
21. okt. 1999 - 09:19

I en pressemelding fra VG Multimedia, som ble sendt ut onsdag ettermiddag, sier multimediasjef i VG, Frode Nielsen, at Aftenposten nok var først ute med pressemeldingen, men ikke mer enn det.

- Det er derimot en rekke forskjellige aktører som i lang tid har arbeidet med utvikling at tjenester for WAP-telefoner. VG er også en av de aktørene som vil være tilgjengelige når Telenors WAP-portal åpner, heter det i meldingen.

Ifølge feature og multimediaredaktør i Aftenposten, Terje Avner er avisen først i Norge med en nyhetstjeneste for WAP-telefoner.

Nielsen sier til digi.no at VG har arbeidet med sine WAP-tjenester i lengre tid i samarbeid med andre nordiske kolleger, som Aftonbladet og CNN, som begge deltar i Telias pilotprosjekt med WAP-portal.

VG vil bli landets ledende leverandør av nyheter distribuert via mobiltelefonen, når WAP-terminalene kommer til Norge, og vil også være en del av Telenor Mobils WAP-portal som ble lansert for to uker siden.

Nielsen sier at tjenestene på mobiltelefonen deles i grupper innenfor områdene innenriks, utenriks, sport og underholdning, i tillegg til en TV-guide og utelivsguide.

WAP-utgaven til Aftenposten inneholder nesten de samme kategoriene; innenriks, utenriks, sport og økonomi, og inkluderer en søkefunksjon for annonsebasen FINN, som er utviklet av Avenir.

Mens VG og Aftenposten krangler om hvem som var først, har ingen av avisen noen lesere å vise til. For ingen WAP-telefoner er så langt sluppet i markedet. Nokia er den produsenten som ligger nærmest i tid, og modellen 7110 skal være i markedet senere i oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.