Schibsted-direktør ny sjef for Pan-SOL

Schibsted setter inn en av sine egne direktører som sjef for Pan-SOL.

Schibsted setter inn en av sine egne direktører som sjef for Pan-SOL.

Birger Steen (33) har jobbet som direktør i Schibsted ASA siden 1996. De siste årene har han arbeidet under konserndirektør Sverre C. Munck som har ledet multimedievirksomheten i Schibsted.

Nå blir Steen konsernsjef i Pan-SOL, morselskapet til alle de fire SOL-selskapene i Norden. Dermed har eierne raskt funnet en erstatning for Kirsten C. Idebøen som aldri fikk sjansen til å lede et nordisk SOL. Eiersitsen i selskapet endret seg i begynnelsen av år 2000, og Telia utliknet eierandelen til Schibsted.

Steen er utdannet dataingeniør fra NTH og har en Master of Business fra INSEAD. Han har tidligere vært ansatt i rådgivingsselskapet McKinsey fra 1993 til 1996. Dermed forsøker SOL seg på ny med en tidligere ansatt som har vært gjennom McKinsey-systemet. Erik Hagen var også en tidligere McKinsey-elev. Han forlot stillingen som administrerende direktør i SOL Norge i september 1998.

Den gang skrev styret i SOL i en børsmelding at det er enighet i styret om at "neste fase i SOLs utvikling krever en annen ledermessig bakgrunn enn det som har vært riktig i de tidligere fasene".

Denne gangen er det ikke gitt noen begrunnelse for valget av Birger Steen i den korte børsmeldingen som er sendt ut.

Les om lederkabelen i SOL:


Sverre Munck: - Mye har skjedd på tre måneder
Idebøen vrakes
Erik Hagen tilbake til tegnebordet
SOL-direktør Erik Hagen fratrer

Til toppen