Schibsted forlater svensk nyhetssatsing på Internett

Schibsted-eide European Media Ventures blir ikke med på en nyemisjon i Ekonomi24.se og trekker seg fra styret. På sikt skal eierandelen selges.

Opprinnelig var Schibsted, gjennom Aftonblad-selskapet Hierta Venture AB, de første som investerte i internettavisen Ekonomi24 AB, ifølge Vision.

E24 er et produkt av Den Nye Økonomien og skulle erobre en sterk plass i svensker som sultet etter næringslivsnyheter på nett. Nyhetstjenesten har, som de fleste andre nettjenester, hele veien slitt på inntektssiden.

Nå redder investeringsselskapet Ledstiernan selskapet sammen med kollegaene i Purpose og Next Gear. Det melder Svenska Dagbladet.

European Media Ventures (tidligere Hierta) ønsker ikke å være med på to runder med emisjoner på til sammen ti millioner svenske kroner.

- Vi har valgt å ikke være med på nyemisjonene og går ut av styret, opplyser Peter Åström til Svenska Dagbladet. Han har vært Schibsteds mann i styret.

Han sier videre at de ser på mulighet til å selge sin nåværende eierandel på 13,1 prosent i E24 (som nå blir vannet ut). Men EMV selger ikke før en bra mulighet for exit byr seg, ifølge Åström.

Schibsted-eide Svenska Dagbladet har tidligere vært i forhandlinger med E24 om en løsning, men samtalene førte ikke fram.

Til toppen