Schibsted: full kontroll over danske SOL

Berlingske kvitter seg med aksjene i danske SOL. De byttes mot aksjene Schibsted har i Byguiden. Nå eier Schibsted 100 prosent av aksjene i danske SOL og 49 prosent av Byguiden i København.

For kun åtte måneder siden kjøpte Berlingske Tidende en tredel av aksjene i Scandinavia Online i Danmark (SOL DK). Som grunn for det oppga Berlingske at de ville hindre Schibsted å inngå avtaler med andre danske aviser på innholdssiden.

- Det blir gjort en del forandringer på eiersiden i Scandinavia Online i Danmark ved at Schibsted kjøper seg opp til 100 prosent SOL DK. Schibsted kjøper aksjene til Berlingske Tidende mot at Berlingske kjøper Schibsteds aksjer i byguiden Alt om København. Det er gode og positive grunner for tiltakene, vårt perspektiv er at en del operasjonelt samarbeid går på stofftilgang, og det fortsetter og videreutvikles. I hovedsak er dette et skritt videre for Schibsted mot forenkling av eierstruktur, sier konserndirektør for Multimedia i Schibsted, Sverre C. Munck.

- Dette betyr at Schibsted konsentrerer seg om portalen, mens Berlingske om Alt om København. For Berlingske er Byguiden viktig, og de ønsker å fokusere sin innsats der. At de fortsetter å levere stoff til SOL DK ligger som en forutsetning, sier Munck til digi.no. Han understreker at begge parter ønsket dette byttet av aksjer.

Munck understreker at dette ikke vil få økonomiske konsekvenser.

Avtalen trer i kraft med umiddelbar virkning, og Schibsted eier etter dette 100 prosent av SOL DK og 49 prosent av Byguiden. Selskapet SOL Danmark ble opprettet august 1997, men ikke før oktober i år var det premiere på en dansk SOL-portal. Berlingske vil sitte på 51 prosent av aksjene i Alt om København, opplyser Munck.

Alt om København så nettets lys i høst og totalt jobber rundt 40 personer med tjenesten. Tjenesten er utarbeidet i samarbeid med CitySearch, som har byguide konsepter i om 16 byer, i USA, Canada, Australia, Sverige foruten Danmark. Administrerende direktør for den danske tjenesten er Michael Ingemann.

Til toppen