JUSS OG SAMFUNN

Schibsted hjelper Yahoo! på lufta

Også Yahoo! lanserer nå sin egen radiokanal. Yahoo! Radio kommer på lufta takket være hjelp fra Broadcast.com og delvis Schibsted-eide Spinner.com.

Øystein Kvistad
12. mai 1999 - 04:08

Det var i begynnelsen av mars i år Schibsted gikk inn på eiersiden i amerikanske Spinner.com, sammen med kjente storheter som Sony, Intel og IDG. Det er ikke nevnt hvor mye Schibsted investerer i selskapet eller hvor stor andel de tar av aksjene (se peker til egen sak nedenfor eller i margen til høyre).

Spinner ble etablert i 1996 og påstår at de i dag når ut til 2,5 millioner lyttere over hele verden med én million aktive brukere per måned .

Nå utvides markedet ytterligere gjennom teknologisamarbeidet med Yahoo!.

Som Yahoo Radio-lytter kan du søke deg inn på ti ulike musikkstasjoner døgnet rundt.

Du kan enten velge å lytte til det man gjerne omtaler som alternativ rock, eventuelt klassisk rock, country, klassisk, jazz, rythm and blues eller det Yahoo Radio med bred penn omtaler som 80-tallsmusikk. "Electronica" og "Oldies" er de to øvrige kategoriene.

Yahoo! Radio gir deg direkte pekere til artister eller musikkgrupper via Yahoo! Music, som tilbyr informasjon til over 51.000 artister, 125.000 album og en million sanger.

Yahoo! opplyser selv at selskapets registrerte web-brukere kan få tilgang til Yahoo! Radio fra hvilken som helst nettleser forutsatt at du har en PC med lydkort og høyttalere samt den nødvendige musikkprogramvare fra RealNetworks.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.