Schibsted i allianse med Orange

Fransk/britiske Orange har fått med Nera og Schibsted for å søke på en av UMTS-lisensene.

Fransk/britiske Orange har fått med Nera og Schibsted for å søke på en av UMTS-lisensene.

Det engelske mobiltelefonselskapet Orange (eid primært av France Telecom) skal søke en av de fire UMTS-lisensene som nå skal deles ut. Selskapet vil senere i dag avduke en bred allianse av en serie aktører som sammen skal finansiere utbyggingen.

Kampen står egentlig om to lisenser, for det er utenkelig at Telenor og Netcom ikke skulle få en lisens hver. De andre aktørene må derfor skaffe seg partnere. Orange skal fortelle om sine planer på en pressekonferanse klokken 12.00 i dag, to timer før Samferdselsdepartementet forteller om hvem som har søkt.

Men sjef i mediehuset Aller, Ole Sæther, forteller at han er en av partnerne i alliansen.
- Orange skal samarbeide med svenske Bredbåndsbolaget og en gruppe norske investorer, blant annet Nera, Veidekke og oss, forteller Sæther til digi.no. Det er også på det rene at Bane Tele skal inngå i samarbeidet. Dette er Jernbaneverkets telesatsing.

I tillegg er mediegiganten Schibsted og det svenske Internett-konsulentselskapet Framfab med i Orange-alliansen. Schibsted har tidligere sagt at de ønsker å være med på UMTS-kappløpet.

Søknadsfristen går ut klokken 14.00 i dag og møteaktiviteten for å snekre alliansene har pågått helt til det siste. Ifølge Sæther ble det først i natt endelig klarlagt at Schibsted skulle være med i alliansen.

Til toppen