KARRIERE

Schibsted i forlik med Thorbjörn Larsson

Resume.se melder at Schibsted og Kjell Aamot har inngått forlik med den tidligere redaktøren i Aftonbladet, Thorbjörn Larsson.

Herman Berg
27. apr. 1999 - 15:43

De to partene har lenge ligget i strid etter at Larsson sa opp sin stilling i konsernledelsen i Schibsted for å bli administrerende direktør i den største svenske TV-kanalen, TV4. Larsson var tidligere suksessrik redaktør av den Schibsted-eide tabloidavisen Aftonbladet og skulle hjelpe Schibsted med ytterligere ekspansjon på det svenske mediemarkedet.

Den svenske mediekapasiteten, som også var styreformann i Aftonbladet helt til han brøt med Schibsted, følte imidlertid at rammebetingelsene for hans jobb ikke var klare nok. Hans oppgaver skal ha kommet i konflikt blant annet med konserndirektør Birger Magnus som har ansvaret for avisdriften innen konsernet. Problemene skal ha toppet seg under overtakelsen av Svenska Dagbladet.

Kjell Aamot, konsernsjef i Schibsted.
Kjell Aamot, konsernsjef i Schibsted.

Med for lite å gjøre og for få fullmakter, ønsket Larsson seg vekk, men Schibsted holdt på at han hadde en bindingstid til selskapet og at han av konkurransehensyn ikke kunne begynne hos TV4.

Det bar mot rettsak og i dag skulle hovedforhandlingene i tingsretten ha begynt.

Men så langt kom ikke saken. Larsson vant allerede en halv seier da det i september i fjor ble avklart at Schibsted gjennom en eventuell rettslig forføyning ikke kunne hindre ham i å starte opp i TV-kanalen.

Larsson sier til Dagens Resume at det noen ganger er bra med deadlines og at det kjennes veldig godt at saken nå er avklart.

Partene skal ha forhandlet i mange måneder og kommet fra til at ingen av partene skal avsløre forlikets innhold.

I tilfelle det skjer, innebærer det avtalebrudd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.