Schibsted i samtaler med Egmont Online

Schibsted, representert ved SOL Danmark, og Egmont Online, diskuterer et mulig samarbeid om annonsesalg i Danmark. SOL Danmark-sjef Peer Arne Østli ser ikke bort fra at en Telia/Telenor/Schibsted-modell er mulig også i Danmark på sikt.

Schibsted, representert ved SOL Danmark, og Egmont Online, diskuterer et mulig samarbeid om annonsesalg i Danmark. SOL Danmark-sjef Peer Arne Østli ser ikke bort fra at en Telia/Telenor/Schibsted-modell er mulig også i Danmark på sikt.

Administrerende direktør Peer Olav Østli i SOL Danmark opplyser at SOL-samtaler hele tiden pågår med flere eksterne aktører, inkludert Egmont Online der Telia Danmark har tatt over en tredel av aksjene.

- Vi har tatt opp igjen samtalene om et mulig samarbeid om felles annonsesalg med Egmont, sier Østli som tidligere var teknisk sjef i norske SOL. Dette blir også bekreftet hos Egmont Online i Danmark.

Tidligere i dag ble det kjent at Telia overtar ti prosent av norske Scandinavia Online (SOL) fra Schibsted og at Telia tar 40 prosent av eierskapet i nye Scandinavia Online AB i Sverige. Telia har også et samarbeid med SOL-konkurrenten HjemmeNett i Norge og eierandeler i SOL-konkurrenten Egmont Online i Danmark.

- Det er ikke snakk om et samarbeid eller oppkjøp på det nivået som nå er skjedd i Sverige og Norge, sier Østli, som likevel ikke avviser at dette kan skje på sikt.

- Det som er skjedd den siste tiden, med samarbeid mellom Schibsted, Telenor og Telia i Norge og Sverige, kan bli aktuelt her i Danmark på sikt. Men situasjonen er litt annerledes når det gjelder Telias posisjon på aksess. Her er Telia mye mindre, sier han.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Telia Danmark og Egmont skal samarbeide om en internettjeneste i Danmark som i utgangspunktet skal konkurrere med Schibsted-eide SOL Danmark. Telia tar en tredel av selskapet Egmont Online som opprinnelig ble dannet 1. oktober 1996 og ledes av danske Michael Vad.

Egmont Online lanserte underholdningstjenesten www.eon.dk rettet mot forbrukere 1. desember i fjor.

HjemmeNett-sjef Toralf Ekelund, som har Egmont inne på eiersiden og samarbeider med Telia om webhotell og markedsføring i Norge, sa tidligere i dag at han trodde Telias oppkjøp av SOL-aksjer i Norge ikke ville skape de store problemene for selskapet hans.

HjemmeNett er den største konkurrenten til SOL i Norge.

Toralf Ekelund var imidlertid enig at eierskap- og samarbeidsavtalene til Telia i Skandinavia kan virke noe rotete.

Informasjonssjef Birgitta Holmström i svenske Telia InfoMedia, sier til digi.no at det ikke er noe problem at selskapet samarbeider med Schibsted-konkurrenter i andre land.

Til toppen