BEDRIFTSTEKNOLOGI

Schibsted i startgropen med svenske mobile tjenester

Etter tre måneders arbeid, faller bitene på plass for Schibsteds svenske Inpoc-satsing. Innen utgangen av februar skal Inpoc gi svenskene mobile innholdstjenester når som helst og hvor som helst.

Ole-Andreas Krohn
23. jan. 2001 - 05:42

Schibsted ((SCH) ) ligger nå i startgropen til å lansere sin Inpoc-tjeneste i Sverige. Inpoc har som målsetting å utvikle innhold og tjenester for mobile situasjoner og mobile apparater. En tilsvarende tjeneste er allerede etablert i det norske markedet.

- Vi har brukt tre måneder på å gjøre klar den tekniske delen og plattformen for Inpoc i Sverige som nå er ferdig , sier administrerende direktør i Schibsted Telecom AB, Hördur Bender, til digitoday.no.

Tankegangen bak er at man skal tjene penger på å tilby informasjon, nyheter og varslingstjenester som er personalisert i henhold til brukerens definerte behov.

- I slutten av februar skjer den endelige lanseringen i Sverige, fortsetter Bender. Norge og Sverige er de riktige markedene å være i for denne typen tjenester og det foreligger i øyeblikket ingen konkrete planer om fremstøt i Finland eller Danmark. På sikt vil vi imidlertid også kunne vurdere å eksportere individuelle produkter til markeder som Tyskland og UK, legger Bender til.

Mandag inngikk Schibsted Telecom AB en avtale med selskapet Mobile Relations AB. Mobile Relations skal legge til rette for at Inpocs kunder, uansett mobiloperatør, via SMS skal kunne kommunisere med portalen. Trafikken skal derfor ledes gjennom GSM-nettet til Europolitan.

Schibsted er allerede vel representert i det svenske mediebildet.

- Vi har den fordelen at vi kan basere en del av virksomheten på innhold fra søsterselskaper som Aftonbladet og Svenska Dagbladet, sier Bender til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.