Schibsted kjøper seg inn i Internett Kanal 1

Schibsted-konsernet kjøpte tirsdag 18,2 prosent av Internett Kanal 1 AS. Samtidig er det inngått en intensjonsavtale om å lansere digi i Sverige og Danmark.

Schibsted-konsernet kjøpte tirsdag 18,2 prosent av Internett Kanal 1 AS. Samtidig er det inngått en intensjonsavtale om å lansere digi i Sverige og Danmark.

  • Juss og samfunn

Det er reklamebyrået Arcadia AS som nå selger ut sin aksjepost i Internett Kanal 1 AS. Med denne aksjeposten blir Schibsted sittende med 18,2 prosent i Kanal 1.

- Schibsted har satt bremsene på for fullt for nye investeringer innenfor multimedia, så vi ser dette kjøpet som en god tillitserklæring til oss, sier gründer Pål Leveraas i Internett Kanal 1 AS til digi.no.

I forbindelse med at Schibsted nå kommer inn på eiersiden i selskapet, er det også inngått en intensjonsavtale om å lansere digi-konseptet i Sverige og Danmark.

Etter intensjonsavtalen skal det i disse landene etableres datterselskap, der Schibsted og Internett Kanal 1 AS går inn med halve aksjekapitalen hver. Leveraas har ingen konkrete tidsrammer for lansering i nabolandene, men det ligger i kortene at det blir en svensk digi-redaksjon i løpet av 1998.

- Det er interessant å konstatere at det ikke finnes konkurrenter til digi.no i Sverige og Danmark. Vi kan derfor bli et verktøy for Schibsted innenfor vår nisje i disse landene, sier han.

Den norske utgaven av digi.no tjener ennå ikke penger. Publikasjonen har hatt som mål å ta ti prosent av annonseomsetningen på Internett, og ifølge Leveraas ligger digi.no foran dette målet. Budsjettene sier at digi.no skal gå med overskudd neste høst, en timeplan Leveraas mener publikasjonen vil klare med god margin.

- Med den farten vi har i dag, vil vi bli lønnsomme til neste år, om vi holder oss til den virksomheten vi driver i dag. Men det kommer helt an på hvilket ambisjonsnivå vi legger oss på med nye prosjekter, sier han.

Det er få ting i gründerens planer som tyder på at ambisjonsnivået vil justeres ned. Ifølge Leveraas kan det bli både en og to emisjoner i løpet av neste år.

Ved forrige emisjon ble Internett Kanal 1 AS verdsatt til 22 millioner kroner. Etter hva digi.no erfarer, er selskapet etter dagens transaksjon priset noe høyere. Leveraas vil imidlertid ikke oppgi den nøyaktige prisen.

- Det er et avtaleforhold mellom Schibsted og Arcadia. Vil du ha det tallet, må du spørre Schibsted, sier han.

Konserndirektør Birger Magnus i Schibsted ASA var tirsdag kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

Til toppen