Schibsted-konsulenter tviler på m-handel

Schibsted Telecom er i full gang med å bygge sin mobilportal i Sverige som de kaller Inpoc.com. To av de svenske nøkkelpersonene i satsingen er tidligere kjent som gründere av e-handelsfiaskoen Dressmart. De har ikke tro på e-handel over mobiltelefon.

Mathias P. Plank var lenge kjent som en av de store innovatørene i svensk e-handelsindustri. Han og Markus Larsson sto bak Dressmart, e-handelsaktøren som skulle selge fine skjorter til unge menn, men som i stedet endte opp med brukket økonomisk nakke.

Nå har nye oppgaver meldt seg. Begge står sentralt i oppbygningen av Schibsted Telecoms nye mobilportal Inpoc.

- Jeg har lært mye fra tiden i Dressmart, sier Mathias Plank til digitoday.no. Han sier at Dressmans buklanding ikke bare var et selskapsspesifikt tilfelle, men at det gjaldt hele bransjen.

- Vi har lært fra våre feil, hevder han.
Inpoc.com er den nye tjenesten fra Schibsted Telecom, en mobilportal som skal basere seg på to hovedpilarer. Innhold fra de store innholdsleverandørene konsernet eier. I Sverige gjelder dette aviser som Aftonbladet og Svenska Dagbladet, mens det i Norge er aviser som Aftenposten og VG.


- Innholdstjenester fra disse kildene blir viktig, sier Plank. Den andre viktige biten blir egenutviklede tjenester.

- Blant annet skal vi jobbe med posisjoneringstjenester. Men dette har de kommet langt lengre med i Norge. Vi kommer til å gjøre mye det samme som er gjort i Norge, sier Plank. Da vi spør han hva de har gjort i Norge, sier han at det ikke er riktig å gå inn på de konkrete sidene med mobiltilbudet Schibsted skal bygge opp i Inpoc.

- Vi ser at det er svært populært med underholdningstjenester, som man har sett i Japan med iMode, sier Plank. Blant annet skal "VG lista Topp 20" bli eksportert over i et mobilt landskap.

Når det gjelder e-handel over mobiltelefonen, såkalt M-Commerce, er ikke Plank så entusiastisk. Han mener at det vil ta flere år før dette kommer, om det i det hele tatt gjør det noen gang.

- Små tjenester som billetter og små transaksjoner kan kanskje komme, men det er ennå langt frem. Det er i alle fall ikke fokus her, sier Plank til digitoday.no.

Schibsted har søkt om UMTS lisensen i Sverige, blant annet sammen med partneren Orange (som de også spiller sammen med i den norske UMTS kampen). Men mobilportalen til Schibsted skal være tilgjengelig før den tid, sier Plank som estimerer at man er i gang allerede første kvartal neste år.

- Løpet er kjørt om man venter til 3G telefonene kommer, sier Plank.

Til toppen