BEDRIFTSTEKNOLOGI

Schibsted lager innhold for europeisk mobilkjempe

Både Schibsted Telecom og mobilselskapet Orange er sikre på at de blir tildelt en UMTS-lisens. Nå har selskapene inngått en strategisk allianse der Schibsted skal levere innhold til en ny Internett-portal.

Therese Werenskiold
20. nov. 2000 - 13:53

Britiske Orange Plc. er Europas nest største mobilselskap, og eid av France Telecom. I dag har mobilkjempen undertegnet en avtale med Schibsted Telecom AS, mediekonsernets satsing innen nye medier, om en strategisk allianse.

Schibsted skal, ifølge en pressemelding fra Orange, utvikle en ny mobil Internett-portal som skal tilby tjenester og innhold for kundene i Oranges planlagte 3G-nettverk i Skandinavia. Orange og Schibsted er begge partnere i konsortiet som har søkt om UMTS-lisens i både Norge og Sverige. I tillegg kontrollerer France Telecom mobiloperatøren Mobilix i Danmark.

Partnerne skal sammen tilby skandinaviske kunder ulike internasjonale tjenester innen "life and business management".

- Denne strategiske alliansen er et konstruktivt første skritt mot utviklingen av norsk kompetanse innen det mobile 3G-området, uttaler Knut Falchenberg, administrerende direktør i Schibsted Telecom.

Falchenberg sier at Norge gikk glipp av GSM-toget når det gjaldt utvikling av en GSM-relatert industri, og håper å rette opp igjen dette ved utnytting av mulighetene som gis gjennom den globale utviklingen av tredje generasjons mobiltelefoni.

Selvom det i flere medier er blitt spekulert i at Orange-konsortiet ikke vil få tildelt noen UMTS-lisens, er Falchenberg sikker i sin sak.

- Vi er selv sikre på at myndighetene vil ønske velkommen de enorme fordelene for utviklingen av en norskbasert UMTS-industri som en internasjonal og sterk aktør som Orange vil gi, sier han i pressemeldingen.

Orange-direktør Mike Latimer mener Schibsted Telecom er en partner som vil komplettere selskapets skandinaviske strategi innen innhold og tjenester.

- De har en sterk historie innen både nye medier og Internett og i tradisjonelle medier. Schibsted Telecom er en meget kompetent tilbyder av den typen ledende innhold som vårt skandinaviske UMTS-nettverk trenger. Gjennom at vi sannsynligvis får en UMTS-lisens også i Sverige, kan vi tilby våre norske partnere globale muligheter til å utvike kunnskap og innsikt, konkluderer han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.