Schibsted lanserer neste generasjon SMS i år

Administrerende direktør Hördur Bender i Schibsted Telecom har stor tro på at lyd, bilde og tekst på mobiltelefonen kommer til å slå gjennom lenge før 3G-nettet blir en etablert standard.

Hördur Bender er sjef for Schibsted Telecom AB. Han lover å lansere akseptable multimedietjenester for mobilen allerede i år - uten at nettene for tredje generasjon internettmobil er etablerte.

Neste generasjon SMS kalles MMS (Multimedia Messaging Services) og åpner for lyd, bilde og tekst på mobilen. Sammen med mobiloperatører og infrastrukturaktører jobber Schibsted for å lansere undeholdningstjenester på mobil allerede i år.

Han tviler på at prisen bli mye dyrere enn en ringelyd til ti kroner på SMS.

- Som på SMS er det entertainment som kommer til å dominere. Jeg tror ikke prisstrukturen kommer til å bli særlig høyere. Det som imidlertid blir forskjellen er at MMS åpner for nyttetjenester som er ganske primitive på SMS, sier han og nevner spesielt nyheter. Når det er store nyheter i sanntid eller børsmeldinger, kan MMS blir stort, tror han.

Bender har også stor tro på at presentasjon av nyheter på mobilen kommer til å ta av i en helt annen grad enn en det har gjort med tekstbaserte meldingstjenester. Muligheten for å legge inn bilder, gjør presentasjonen mye bedre.

- Det blir også spennende å se om man kommer til å tjene mest på engangsmeldinger eller om det utvikles abonnementstjenester, sier han. Bender er slett ikke sikker på at MMS kommer til å vare en kort stund, i en overgangsperiode før avansert mobil Internett er kommet på plass.

- Jeg tror faktisk at MMS kommer til å bli et varig tilbud, sier han til digi.no.

Les mer om hva du får på MMS MMS, en smak av 3G
Til toppen