JUSS OG SAMFUNN

Schibsted lar avisene være medeiere i mobil portal

Schibsted tar Aftenposten, VG, Aftonbladet og Svenska Dagbladet inn på eiersiden i Schibsted Telecom. - Vi forsøker å lære av de feilene som ble gjort ved etableringen av Scandinavia Online (SOL), sa direktør Per Håkon Fasting på et seminar onsdag.

Pål Leveraas
12. okt. 2000 - 10:01
Schibsted Telecom ASPer Håkon Fasting

Et av de største problemene ved oppbyggingen av Scandinavia Online som portal var å få de mektige dagsavisene i Schibsted-familien med på laget. Aftenposten og VG hadde ingen motivasjon for å bistå med å bygge opp konkurrenten SOL. Avisene hadde sine egne agendaer.

Ved å invitere innholdsprodusentene inn i generalforsamlingen, kan det hende at de så ofte stridende familiemedlemmene kan etablere en felles agenda for den neste store slagmarken, - det mobile Internett.

Konkret er Aftenposten og VG medeiere i Schibsted Telecom AS, mens Aftonbladet og Svenska Dagbladet er medeiere i Schibsted Telecom AB.

Det er allerede 20 ansatte i de to søsterselskapene, hvorav 17 i Norge. De første innholdssatsingene kommer i løpet av høsten, ifølge Fasting, som understreker at det ikke er avgjørende for Schibsteds satsing på mobilt Internett om de får UMTS-lisens gjennom det Orange-styrte konsortiet selskapet deltar i.

- Det er riktignok en fordel med eierskap til infrastrukturen, men vi skal bli en sentral aktør uansett om vi får lisens eller ikke. Vi skal lage tjenester for alle operatører. Når vi likevel er med i dette konsortiet, er det fordi vi dermed får sterke og dyktige partnere, og vi ser også at med en god jobb her kan vi senere følge Orange ut i Europa, sa Fasting på seminaret om UMTS, i regi av Norske Finansanalytikeres Forening (NFF).

Schibsted deltar i et konsortium ledet av fransk-britiske Orange Plc, som har søkt lisens for oppbygging av tredje generasjons infrastruktur for mobilkommunikasjon, såkalt UMTS.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.