Schibsted ned i SOLoppgangen

I dag hadde Scandinavia Onlines debut på børsen. Etter en drøy times handel er aksjekursen over emisjonskurs på 115 kroner. Men storaksjonær i SOL, Schibsted, faller hardt

SOLs emisjonskurs ble i dag tidlig lagt til 115 kroner, men etter at handelen kom i gang på Stockholm- og Oslo Børs steg aksjen fort opp til rundt 125 kroner.

Schibsted, som er storaksjonær i SOL, skuffer uansett markedet. Selskapet har falt 2,42 prosent etter en godt og vel en time og ett kvarters handel. Mange mener åpenbart at Schibsted har solgte SOL for billig.

- Vi trodde kursen skulle opp på et høyere nivå, men prisen er helt OK, sier Audun Stensvold, analytiker ved Karl Johan Fonds, til digi.no. Han mener kursen i SOL for det meste vil bli styrt fra Sverige, og at dette kan ha litt å si for prisleidet blir.

- Det blir spennende å se hvem som har fått aksjer, sier Stensvold som legger til at han er glad for at SOL aksjen handles for over emisjonskurs. Vi har hatt en del emisjoner som har gått dårlig, sier han til digi.no.

Til toppen