Schibsted: Portalen SOL konkurrerer ikke med lenkeguiden Startsiden

Schibsted påstår at de ikke konkurrerer med egne tjenester når de planlegger å kjøpe seg opp i ABC Startsiden. Grunnen er at SOL er en portal, mens ABC Startsiden er en lenkeguide.

Schibsted påstår at de ikke konkurrerer med egne tjenester når de planlegger å kjøpe seg opp i ABC Startsiden. Grunnen er at SOL er en portal, mens ABC Startsiden er en lenkeguide.

I mediekonsernet Schibsted understreker Investor Relations Officer Mette Storvestre at avtalen om oppkjøp i ABC Startsiden ikke betyr at de ikke skal satse på SOL.

- Neida, vi har fremdeles interesser i SOL. Både Telenor og Schibsted vil være representert på eiersiden i ABC Startsiden, og vi kjøper oss opp til 32 prosent i februar 2000. Vi synes at Ottmar har fått til mye ABC Startsiden, derfor har vi kjøpt retten til å gå inn, sier Storvestre til digi.no.

- Men betyr ikke dette at dere vil konkurrere med dere selv?

- Nei, for ABC Startsiden er egentlig en lenkeguide, mens SOL startsiden er en portal, og som er langt dypere. Hos ABC Startsiden er det lenkene som er fortrinnet, vi har mye mer bakover. Vi mener vi har forskjellige målgrupper, en portal tilbyr så mye mer enn en lenkeguide, sier Storvestre.

Heller ikke Schibsted-tjenesten Kvasir mener hun er en konkurrent til ABC Startsiden, da hun definerer denne tjenesten som en søkemotor.

I SOL er administrerende direktør og ansvarlig redaktør Kirsten C. Idebøen bortreist, og ingen andre i selskapet kan uttale seg til pressen, oppgir sentralbordet når digi.no ringer og spør om kommentarer til opsjonen på aksjene i Ottmars selskap.

Schibsted har valgt å ikke kommentere hva de har avtalt å skulle betale for opsjonen på 32 prosent i Ottmars ABC Startsiden.

- Det er imidlertid viktig å presisere at Schibsted og Telenor på sikt ikke vil være de eneste eierne i ABC Startsiden. Vi har blant annet til hensikt å få de ansatte med på eiersiden. Konkret hvordan dette vil skje er imidlertid ikke klart ennå. Styret vil imidlertid starte prosessen omgående, sier Jan M. Moberg, som er styreformann i ABC Startsiden og sitter også i styret i SOL, i en pressemelding.

ABC Startsiden startet Tom W. Ottmar opp som en lenkeguide for journalistene i NRK i sommeren 1996. Denne guiden tok han med seg da han sluttet i NRK. Mai i år gikk Telenor Nextel inn på eiersiden i ABC startsiden og eier i dag 36 prosent. Ifølge en pressemelding fra Telenor Nextel er planen å utvide sitt eierskap til å omfatte majoriteten av aksjene i selskapet. Det betyr at Ottmar skal selge seg helt ned i ABC Startsiden i løpet av neste år.

Les også:


Til toppen