JUSS OG SAMFUNN

Schibsted slaktet på Børsen

Oslo Børs avsluttet uken svakt med en nedgang på en og en halv prosent. Det var lite blått og mye rødt, og Schibsted var dagens taper.

Oddmund Grøtte
10. nov. 2000 - 17:08
Schibsted ASA

Aksjemeglere som digitoday.no har snakket med, mener at dagens svake kursutvikling i Schibsted skyldes svakere annonseinntekter og det faktum at selskapet står foran betydelige investeringer som vil tynge regnskapene i de nærmeste kvartalene. I tillegg har det vært en katastrofal kursutvikling i Scandinavia Online AS som Schibsted eier 35 prosent av.

En analytiker digitoday.no har vært i kontakt med mener at fallet er en ypperlig mulighet til å akkumulere aksjer i Schibsted. Analytikeren nedjusterer estimatene, men på grunn av kursnedgangen opprettholder han sin kjøpsanbefaling.

I kjølvannet av fallet til Schibsted faller også aksjekursen til Scandinavia Online AS. Aksjen er sist omsatt til 60 kroner, noe som er den laveste noteringen noensinne. SOL gikk på Oslo Børs med en kurs på 115 kroner.


Customax AS

Les mer om Customax på Aksjeforum.com:

Eltek ASA


En annen sterk aksje var Otrum Electronics ASAsom steg 6, 5 prosent til ny notering på 66 kroner. Selskapet inngikk i dag en meget viktig kontrakt med Telenor som samtidig kjøper 33 prosent av aksjene i Otrum.

- Jeg vurderer dette som meget positivt for selskapet . Telenor er en stor og profesjonell eier som har distribusjons- og markedsføringskraft til å videreutvikle Otrum og holde veksttakten oppe. Otrum har ikke vært fornøyd med Quadrigas markedsføringsarbeid . Telenor kan enten selv eller via sine mange kontakter bidra til å styrke markedsføringen, sier en analytiker til avtalen.


I dag kom også meldingen om at Telenor og Nærings- og handelsdepartementet har satt prisintervallet for Telenor-aksjen til mellom 50 og 68 kroner, noe som tilsvarer at Telenor prises til mellom 90 og 120 milliarder etter emisjonen. Selskapet børsnoteres den 4. desember.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra