Schibsted slaktet på Børsen

Oslo Børs avsluttet uken svakt med en nedgang på en og en halv prosent. Det var lite blått og mye rødt, og Schibsted var dagens taper.

Schibsted ASA skuffet aksjemarkedet med svake tall for tredje kvartal, og markedet straffer selskapet med å sende aksjekursen ned 17 prosent i dagens handel. Aksjen er dagens mest omsatte med nesten to millioner aksjer, noe som gir mer enn 270 millioner kroner i omsetning.

Aksjemeglere som digitoday.no har snakket med, mener at dagens svake kursutvikling i Schibsted skyldes svakere annonseinntekter og det faktum at selskapet står foran betydelige investeringer som vil tynge regnskapene i de nærmeste kvartalene. I tillegg har det vært en katastrofal kursutvikling i Scandinavia Online AS som Schibsted eier 35 prosent av.

En analytiker digitoday.no har vært i kontakt med mener at fallet er en ypperlig mulighet til å akkumulere aksjer i Schibsted. Analytikeren nedjusterer estimatene, men på grunn av kursnedgangen opprettholder han sin kjøpsanbefaling.

I kjølvannet av fallet til Schibsted faller også aksjekursen til Scandinavia Online AS. Aksjen er sist omsatt til 60 kroner, noe som er den laveste noteringen noensinne. SOL gikk på Oslo Børs med en kurs på 115 kroner.


Customax AS var også på taperlisten etter at selskapet presenterte tall for tredje kvartal i dag. Selskapets markedssituasjon er svak og selskapet ser seg nødt til å avsette 25 millioner kroner for å tilpasse markedsituasjonen. Aksjemarkedet svarte med å sende kursen ned 6,7 prosent til 21 kroner.

Les mer om Customax på Aksjeforum.com:

Eltek ASA var en av få aksjer på dagens vinnerliste. Mens totalindeksen denne uken har falt 2,8 prosent, har Eltek holdt bra i mot og er tilnærmet uforandret. Aksjen har så langt i år fremhevet seg med å seksdoble kursen.


En annen sterk aksje var Otrum Electronics ASAsom steg 6, 5 prosent til ny notering på 66 kroner. Selskapet inngikk i dag en meget viktig kontrakt med Telenor som samtidig kjøper 33 prosent av aksjene i Otrum.

- Jeg vurderer dette som meget positivt for selskapet . Telenor er en stor og profesjonell eier som har distribusjons- og markedsføringskraft til å videreutvikle Otrum og holde veksttakten oppe. Otrum har ikke vært fornøyd med Quadrigas markedsføringsarbeid . Telenor kan enten selv eller via sine mange kontakter bidra til å styrke markedsføringen, sier en analytiker til avtalen.


I dag kom også meldingen om at Telenor og Nærings- og handelsdepartementet har satt prisintervallet for Telenor-aksjen til mellom 50 og 68 kroner, noe som tilsvarer at Telenor prises til mellom 90 og 120 milliarder etter emisjonen. Selskapet børsnoteres den 4. desember.


Til toppen