Schibsted slipper taket på Basefarm

Toppsjef Grethe Viksaas er glad for å få Reiten & Co som ny hovedeier.

Grethe Viksaas (tv) og Sara Murby Forste leder Basefarm i hhv Norge og Sverige. Partner Christian Melby i Reiten & Co skal gjøre det mulig for dem å utvide virksomheten både organisk og med mulige interessante oppkjøp.
Grethe Viksaas (tv) og Sara Murby Forste leder Basefarm i hhv Norge og Sverige. Partner Christian Melby i Reiten & Co skal gjøre det mulig for dem å utvide virksomheten både organisk og med mulige interessante oppkjøp. (Bilde: Erika Stenlund/Basefarm)

Toppsjef Grethe Viksaas er glad for å få Reiten & Co som ny hovedeier.

Schibsted selger sin eierandel i IT-driftsselskapet Basefarm til investeringsfondet Reiten & Co Capital Partners, går det fram av en pressemelding.

Transaksjonen verdsetter Basefarm til 255 millioner kroner, eks gjeld. Reiten & Co betaler 130 millioner kroner for Schibsteds andel på 69,4 prosent. De kjøper samtidig noen ansatte-aksjer slik at de oppnår en samlet eierandel på 72 prosent. De øvrige eierne er Basefarms ledelse med 23,1 prosent, ansatte med 4,8 prosent, og Basefarm AS med 0,1 prosent.

Basefarm leverer driftstjenester til virksomheter som bruker internett som viktig kundekanal. De har spesialisert seg på drift av høyt trafikkerte og komplekse tjenester som portaler, nettaviser, streaming, søk og e-handel. 190 ansatte er fordelt på kontorer i Norge og Sverige. I 2008 leverte Basefarm et driftsresultat på 17 millioner kroner av en omsetning på 208 millioner kroner.

Toppsjef Grethe Viksaas i Basefarm sier til digi.no at hun er svært fornøyd over å få Reiten & Co inn som hovedeier.

– For Schibsted har ikke vi vært en strategisk virksomhet.

Kapital, finansiell kompetanse og ønsket om å utvikle Basefarm er faktorene Viksaas legger vekt på med Reiten & Co. Den nye eieren deler hennes syn på at det er på tide å ekspandere.

– Vi er tunge i Norge, og tydelige i Sverige. Vi har begynt å kikke på Benelux, og vi tror det er mye å hente i Sverige og i Europa. Vi er i et marked som er i kraftig vekst. Vi vil jobbe videre med organisk vekst, og tror det finnes selskaper som kan være interessante å få inn i vår fold. Reiten har kapital og kompetanse til å hjelpe oss med dette.

Basefarm er inne i et forretningsområde som gjør det naturlig å spørre Viksaas om hennes forhold til «nettskyen» («cloud computing»).

– Vi har ennå ikke begynt å kalle det vi arbeider med som «nettsky», selv om vi leverer elementer av konseptet. Nettskyen er en forretningsmulighet, men alt kan ikke leveres fra en sky. Flere av våre kunder kan nyte godt av muligheten til å kjøpe kapasitet etter behov, for eksempel fordi de har svært variabel trykk på tjenestene. Satsingen vår er avhengig av behovene til våre kundegrupper. Vi arbeider med konseptene, og med mulighetene.

    Les også:

Til toppen