JUSS OG SAMFUNN

Schibsted starter ventureselskap

Den norske mediegiganten Schibsted ved direktør Sverre C. Munck (bildet) etablerer et ventureselskap som skal forvalte konsernets investeringer i Internett-selskaper. Det er ikke kjent om SOL skal inngå i dette selskapet.

Schibsted etablerer i disse dager et ventureselskap som skal ta over eierskapet i mediekonsernets mange Internett-selskap. Arbeidsnavnet på selskapet skal være Schibsted Venture. Det er ikke klart hvilke selskaper som skal inngå i Schibsted Venture sin portefølje, men det er på det rene at det er flere av selskapene som avisene har eierskap i, samt investeringer gjort av Schibsted Multimedia. Det melder den svenske nettavisen DagensIT.

Ventureselskapet vil bli nordens største mediebaserte ventureselskap, og vil bli bygget etter lesten til Hierta Ventures- Aftonbladets eget Venture-fond.

Ifølge Mette Storvestre er noe av selskapets misjon å gjøre Schibsted mer attraktive for nye Internett-selskap samtidig som man vil gjøre seg mer konkurransedyktig på arbeidsmarkedet.

Trass kjedelig utvikling for dotcom selskaper verden over den siste tiden, har ikke Schibsted tenkt å skifte strategi hva gjelder investeringer i oppstartselskaper.

- Vår strategi om å gå tidlig inn i selskaper står ved lag. Men vi kommer i større grad å gå inn med kontanter i Internett-selskapene, siden behovet for dette er større enn før, sier Storvestre til DagensIT.

Det er ikke rart Schibsted er lysten på mer suksess på venture-markedet. Scandinavia Online (SOL) var en meget viktig bidragsyter til at selskapet fikk sitt beste halvår noensinne denne sommeren. Også Aftonbladets venture-fond (Hierta Ventures) har vært en stor suksess, trass at aksjekursene i flere av selskapene har rast de siste månedene.

Det er slike suksesser Schibsted nå har sett seg avhengige av, og etableringen av fondet er derfor naturlig.

Direktør for Schibsted Multimedia, Sverre C. Munck, eller Investor Relations Mette Storvestre, var ikke tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.