RESULTATERFINANS

Schibsted tar InfoStream-gevinst

Schibsted aksepterer franske Integras oppkjøpsbud på InfoStream til 28 kroner aksjen, noe som gir mediekonsernet en gevinst på omlag 90 millioner kroner.

Øystein Kvistad
26. jan. 2000 - 14:22
Schibsted ASAInfoStream ASA

Scandinavia Online ASSOL System AS



Integra SA


Les også:
Infostream kjøper og blir kjøpt
InfoStream selges
trolig til Frankrike

Infostream kjøper billig i Sverige
InfoStream kjøper SOL System for 82,5 millioner
InfoStream og Intervett fusjonerer - vil på børs
Norsk-islandsk internettselskap gjør comeback
Betaler to millioner kroner per hode


Infostreams karismatiske toppsjef, David Chartier, er tilbudt jobben som COO (Chief Organizing Officer). Chartier er for tiden på ferie i USA og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Etter det digi.no erfarer er de ansatte i InfoStreams programutviklingsdel, InfoStream Suite, ikke med i Integras fremtidsplaner, noe som ikke minst kom som en kalddusj på de ansatte i MediaFront som InfoStream kjøpte opp for noen få måneder siden. Franskmennene har imidlertid lovt bistand til de som i dag driver med HTML-produksjon og annen programvareutvikling slik at de kan drive virksomheten videre på eget initiativ.

Det ser likefullt ut til at det hersker ro internt i SOL System/Infostream ASP. De ansatte begynner tross alt å bli godt vant med oppkjøp etter å ha opplevd tre oppkjøp på like mange år - det siste for fire måneder siden.

Integras oppkjøpstilbud står ved lag ut mars, med sikte på endelig gjennomføring av overtakelsen i mai. Integra har allerede fått aksept på 50,1 prosent av aksjene i InfoStream, men dersom franskmennene ikke får over 90 prosent av aksjene innen mars, vil de prøve "en Røkke" frem til mai - det vil si at de prøver å tvangsinnløse de resterende aksjonærene som eventuelt stiller seg negative til oppkjøpet.

Harald Dahl og DagWigum fra SOL AS vil bli styremedlemmer i Integra - et navn som franskmennene tar sikte på å innføre for sin norske virksomhet i løpet av 60-90 dager. Handelen gir Infostream-aksjonærene kontroll over 17,3 prosent av Integra.

Omlag 70 prosent av Integras omsetning kommer fra profesjonelle konsulenttjenester, men selskapet satser likevel knallhardt på "Complex Hosting" ut fra idéen og om "billing" og substans, langsiktige leveranser og avtaler med Europas største innholdsleverandører.

De har en mengde partnere som tilbyr ulike typer applikasjoner, slik at deres kunder ikke er bundet til en forhåndsdefinert applikasjon, og dermed utelukker enkelte kunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.