Schibsteds mange Internett-ideer

Schibsted, eieren av Aftenposten og VG, har registrert en lang rekke adresser som trolig røper fremtidige tjenester. Her er listen:

Schibsted, eieren av Aftenposten og VG, har registrert en lang rekke adresser som trolig røper fremtidige tjenester. Her er listen:

Schibsted er en mediegigant, både i den gamle verden med Aftenposten, VG og Aftonbladet og i den nye verden med sin eierandel i Scandinavia Online.

Men økonomi og aksjeutviklingen hadde vært en begredelig affære hvis det ikke hadde vært for Internett-satsningen. For det som før var et tapssluk har løftet aksjekursene til nye høyder.

Dette har gitt Schibsted smaken på Internett-prosjekter. Selskapets ledelse med multimedia-direktør Sverre Munch i spissen har ved flere anledninger uttalt at de ønsker å satse mer på Internett og angrer på at de ikke grep sjansen tidligere.

Hva Schibsted planlegger nå er ikke kjent, men selskapet har i løpet av høsten og nyåret registrert en rekke nettadresser som gir en rekke indikasjoner.

Den første interessante adressen i listen til høyre er wapon.net, som er registert 19. oktober i fjor.

Knut Falkenberg, redaktør i Schibsted er svært knapp når digi.no ringer.
- Vi vurderer å lage forskjellige former for wap-tjeneste, sier han, men vil ikke kommentere de andre adressene. Store selskaper sikrer seg adresser hvis man har en ide, det er ikke dermed sagt at de skal brukes.

Hva Schibsted skal med tre sertifikat-adresser er ikke umiddelbart enkelt å gjette, men de ble registrert 4. oktober i fjor. Halvannen måned før registerte selskapet 123solgt.com, en adresse som er enkel å gjette: en auksjonstjeneste. Hverken den eller wapon.net fungerer - foreløpig. Administrerende direktør i VG, Aslak Ona, har tidligere sagt til digi.no at avisen planlegger en egen auksjonstjeneste.

Schibsted har dessuten registert adresser til sin nye tyske gratisavis, men vurderer åpenbart store europeiske og tyske planer. For 16. februar i år registerte selskapet startmunchen.com og lignende adresser for en serie byer i Europa. Allerede nå begynner brikken å falle på plass - multimedia-sjef i VG, Frode Nielsen, er hentet inn for å jobbe i Sveits.

Hvem.com og hvemhvahvor.com, en naturlig adresse for Schibsteds kjente bokserie ble opprettet våren 1998. Tidlig på vinteren i fjor opprettet Schibsted whatmakesyouclick.com og så i mai osloidag.com.

Inbiz.net og Oslo.net er gamle adresser - registert i 1995 og 1997.

Schibsteds adresser:
WAPON.NET

SERTIFIKAT.COM

SERTIFIKAT.NET

SERTIFIKAT.ORG

SCHIBSTED.COM

ZWANZIGMINUTEN.COM

ZWANZIGMINUTEN.NET

20MINUTEN.NET

WHATMAKESYOUCLICK.COM

SPILLKANALEN.COM

HVEM.COM

HVEMHVAHVOR.COM

INBIZ.NET

123SOLGT.COM - 13.august 1999

OSLOIDAG.COM

OSLO.NET

STARTBARCELONA.COM

STARTLYON.COM

STARTBERLIN.COM

STARTMADRID.COM

STARTDEUTSCHLAND.COM

STARTKOELN.COM

STARTPARIS.COM

STARTSTUTTGART.COM

STARTHAMBURG.COM

STARTMUENCHEN.COM

STARTFRANKFURT.COM

STARTDUESSELDORF.COM

STARTNUERNBERG.COM

Til toppen