SCO beskylder Linux-tilhengere for DoS-angrep

SCO ble rammet av et DoS-angrep, og mener det kan dreie seg om hevn mot SCOs Linux-søksmål mot IBM.

SCO ble rammet av et DoS-angrep, og mener det kan dreie seg om hevn mot SCOs Linux-søksmål mot IBM.

SCO Group (tidligere kjent som Caldera) mener Linux i stor grad bygger på Unix-kode som selskapet har overtatt opphavsretten til gjennom en serie oppkjøp. Selskapet har rettet et søksmål mot IBM med krav om erstatning på en milliard dollar, siden IBM er det selskapet som er sterkest engasjert i Linux.

    Les også:

Søksmålet har vakt harme i Linux-miljøet. Åpen kildekode-guru Eric Steven Raymond, leder i OSI (Open Source Initiative), har utgitt et langt skriv – OSI Position Paper on the SCO-vs.-IBM Complaint – der SCOs historiske og juridiske argumentasjon plukkes nøye fra hverandre. I en e-post til digi.no, peker den norske Linux-entusiasten Knut Yrvin, kjent blant annet fra prosjektene Skolelinux og OpenOffice til norsk, på at SCO har tidligere benyttet fri programvare (BSD) i stor skala i egen Unix. Yrvin viser blant annet til USL vs. BSDI documents.

Fredag 2. mai på kvelden norsk tid ble SCO rammet av et tjenestenektangrep (DoS eller "denial of service") som kapret 90 prosent av all båndbredden gjennom selskapets lokale internettilbyder. Angrepet er anmeldt, og det føderale politiet FBI etterforsker. 138 ulike maskiner er identifisert som deltakere i angrepet, men den utløsende kilden er ikke identifisert. Det antas at angriperne har brukt den klassiske framgangsmåten, der man laster en orm over på en kompromittert maskin, og bruker denne til å infisere en rekke andre maskiner som man så koordinerer til å angrip offeret.

Angrepet kom 48 timer etter at IBM hadde gitt et offisielt og bindende svar på søksmålet, der SCOs krav ble kontant avvist. En talsperson for SCO hadde denne kommentaren: "Gitt denne nærheten i tid, undersøker vi nøye om det kan være en forbindelse mellom SCOs juridiske handling og noen fra Linux-fellesskapet som er fiendtlig innstilt overfor SCO."

Åpen kildekodefellesskapets uoffisielle talsperson Bruce Perens avviste beskyldningen. Han sa at Linux-utviklere har bedre ting fore enn å kjøre tjenestenektangrep, og at den beste måten å bekjempe SCO er å fortsette å sørge for at Unix blir stadig mer akterutseilt. Han ser beskyldningene som ledd i SCOs pågående sverting av Linux og Linux-brukere.

Til toppen