SCO krever høy pris fra hver Linux-bruker

SCO mener de eier deler av koden i Linux og forteller at de vil kreve store pengesummer fra hver eneste Linux-brukere. Her er prisene:

SCO mener de eier deler av koden i Linux og forteller at de vil kreve store pengesummer fra hver eneste Linux-brukere. Her er prisene:

SCOs påstander om eiendomsrett til deler av Linux-koden er blir en stadig mer farse-lignende affære.

SCO mener IBM har tatt deler av koden fra Unix, som SCO eier, og lagt den inn i Linux. Nå er IT-bransjen vant til slike påstander og påfølgende rettssaker, men selv i IKT-bransjen er SCOs krav høyst oppsiktsvekkende.

Selskapet har saksøkt IBM for utrolige tre milliarder dollar - uten at selskapet vil fortelle eller vise hva man mener IBM har kopiert.

Og SCO gir seg ikke her - selskapet har nå offentliggjort krav mot alle som bruker Linux.

SCO Group har kunngjort hva de mener brukerne skal betale i engangsavgift dersom de fortsatt ønsker å bruke Linux-kode som SCO mener er ulovlig kopiert fra deres Unix-variant. Lisensplanen ble opprinnelig kjent for to uker siden.

    Les også:

Satsene som SCO har kunngjort, innebærer at dersom du fortsatt vil kjøre Linux på en PC uten å risikere søksmål fra SCO med anklage om piratkopiering, må du ut med 199 dollar. Satsen for en server med én prosessor er 699 dollar. Satser på servere med flere prosessorer vil bli kunngjort seinere på SCOs nettsted.

I hva som kan minne om et utpressingsforsøk, har SCO satt korte frister og enda høyere priser. Satsene gjelder bare i en "introduksjonsperiode" som varer fram til 15. oktober. Fra den datoen blir satsene doblet.

Avgiftene innebærer at selve poenget med åpen kildekode, nemlig gratis lisens, blir borte, og at en viktig besparelse i forhold til Unix og Windows forsvinner.

Samtidig med at han kunngjorde de nye lisensbetingelsene, fyrte SCO-sjef Darl McBride av en bredside mot Red Hat Software, Linux-distributøren som mandag gikk rettens vei for å vinne en kjennelse om at Linux ikke bryter SCOs opphavsrett eller andre rettigheter. McBride sa direkte at Red Hat distribuerer kode som er piratkopiert fra det opphavsrettsbeskyttede Unix System V.

Til toppen