SCO-lisens for Linux-brukere i vente

SCO Group vil snart komme med en brukerlisens som Linux-brukere må kjøpe for å få lov til å benytte operativsystemet.

Linux-brukere som benytter operativsystemet uten SCO Groups tillatelse, kan risikere å bli saksøkt å selskapet. SCO Group hevder som kjent at selskapet eier rettighetene til kode som er benyttet i Linux.

Hittil har det ikke vært mulig for Linux-brukerne å kjøpe en brukerlisens fra SCO Group, men dette vil endre seg innen en måneds tid. Ifølge InfoWorld vil selskapet komme med detaljer om lisensordningen i dag.

    Les også:

Hvis SCO Group får det som selskapet ønsker, kan det bety slutten på Linux som et gratis operativsystem. Men det er fortsatt en lang vei å gå før dette eventuelt blir et faktum. Både IBM og Linus Torvalds har avvist kravene til SCO Group som grunnløse og udokumenterte.

En analytiker sier likevel til InfoWorld at til tross for at 99 prosent av Linux-kundene vil le SCO Group rett opp i ansiktet, håper selskapet at mange store selskaper vil betale en tross alt beskjeden sum for å unngå å ha et potensielt søksmål hengende over seg.

Enkelte hevder dog at de aktuelle kodebitene i Linux som SCO Group hevder å ha rettighetene til, kan skrives om i løpet av en kort, men hektisk periode, slik at en eventuell lisens uansett vil være uaktuelt.

;