SCO på vei mot juridisk selvmord

SCO Group innrømmer i et juridisk dokument at de ikke kan dokumentere anklagene mot IBM og Linux.

SCO Group innrømmer i et juridisk dokument at de ikke kan dokumentere anklagene mot IBM og Linux.

I forrige uke etterkom SCO Group rettens pålegg om å levere fullverdig dokumentasjon til IBM om hva søksmålet på tre milliarder dollar for påstått piratkopiering egentlig bygger på. SCO sa i august i fjor at over en million kodelinjer i Linux var hentet fra AIX (IBMs versjon av Unix), og at dette er kode som SCO har opphavsretten til.

    Les også:

De 60 sidene som SCO har levert til retten er ikke frigitt til offentligheten. Men SCOs advokater var pålagt å gi en offentlig redegjørelse om samsvaret mellom dokumentets innhold og rettens krav. Denne redegjørelsen er lagt ut på nettstedet Groklaw som følger søksmålet svært nøye: Declaration of Ryan E. Tibbitts (Tibbitts er juristen som har ansvaret for SCOs søksmål mot IBM.)

Inntrykket fra de første analysene av denne redegjørelsen er at SCO svekker sine påstander betraktelig, og kan være i ferd med å ødelegge for sin egen sak.

SCO kan dokumentere mistanker, men kan tilsynelatende ikke legge fram bevis. En årsak er at selskapet bare har hatt tilgang til en flere år gammel utgave av AIX for å gjøre konkrete sammenlikninger av kode.

"Jeg har fått vite av SCOs ingeniører og konsulenter at siden den eneste versjonen av AIX kildekode som man hadde anledning til å sammenlikne med, var flere år gammel og eldre enn de fleste av IBMs bidrag til Linux, var det ikke mulig å direkte sammenlikne IBMs bidrag til Linux med den mest sannsynlige kilden til disse bidragene, nemlig AIX-versjoner de ikke hadde tilgang til," heter det blant annet.

Flere andre steder er tidligere utvetydige beskyldninger mot IBM endret til formuleringer av typen "nesten sikkert kopiert og tillempet for Linux".

Redegjørelsen til Tibbitts kan tolkes som et utspill for å vinne gehør for argumenter om at retten må tvinge IBM til å gi SCO innsyn i kildekoden til AIX og relatert programvare. Dersom retten fastholder sin tidligere avvisning av dette kravet, kan redegjørelsen heller framstå som et skritt fra SCO mot juridisk selvmord.

Til toppen