SCO saksøker store Linux-brukere

SCO girer opp kraftig i kampen om rettighetene til Linux. Nå saksøker selskapet to bilgiganter.

SCO girer opp kraftig i kampen om rettighetene til Linux. Nå saksøker selskapet to bilgiganter.

SCOs advokater kan ikke beskyldes for feighet. Selskapet påstår at IBM har tatt kode fra Unix, som SCO eier, og lagt det inn i Linux. Dermed er koden sluppet fri og SCO er påført store tap.

SCO begynte med å kreve IBM for friske 1 milliard, men har etterhvert øket dette beløpet til 3 milliarder dollar. Men akkurat hva IBM skal ha stjålet er SCO lite villige til å gå ut med. Dommeren i saken har derfor nå pålagt SCO å fremlegge akkurat hvilke linjer med kode selskapet mener er kopiert.

Dette er mye penger tatt i betraktning at SCO omsatte for 11,4 millioner dollar i sist kvartal og endte opp med et minus på 2,5 millioner dollar.

SCOs advokater er derimot langt ivrigere i å sende ut søksmål. Selskapet hevder at siden deres kode er brukt i Linux, skylder alle Linux-brukere dem penger.

Samtidig som selskapet har saksøkt IBM, ble det i går ble det kjent at SCO også har saksøkt to giganter i bilbransjen. Dette skal trolig være prøvestener i kravene om utbetalinger fra alle som bruker Linux.

Det er tysk-amerikanske DaimlerChrysler (blant annet eier av Mercedes) og bildelprodusenten AutoZone som har mottatt søksmålene, skriver amerikanske medier.

Hvor mye SCO krever i erstatning er ikke kjent - selskapet vil først ha avklart skyldspørsmålet, så skal SCO fremsette et krav.

Til toppen