Screen Media endelig reddet

Etter lange forhandlinger, ser det nå endelig ut som surfemaskin-produsenten Screen Media er reddet.

Etter lange forhandlinger, ser det nå endelig ut som surfemaskin-produsenten Screen Media er reddet.

Den norske surfemaskin-produsenten Screen Media AS har slitt lenge for å få på plass en emisjon.

9. januar skrev digi.no at sofa-PC-produsenten hadde fått på plass en løsning med både nye og gamle investorer. Løsningen kom på overtid - de ansatte hadde ikke fått lønn på seks måneder.

Men betingelsene for emisjonen var en akkord med kreditorene: De måtte godta å få 30 prosent av det Screen Media skyldte dem i kontanter eller 70 prosent i aksjer. Styreformann Knut Hernæs fortalte at Screen Media nå var reddet fordi alle kreditorer hadde sagt ja og at emisjonen dermed var på plass. Men det stemte ikke. PC-leverandøren Tech Computer sa nei og forlangte å få pengene sine. Kravet ville gå vanlig vei mot konkursbegjæring hvis ikke det skjedde, fortalte Tech-sjef Fredrik A. Østereng til digi.no.


Nå har imidlertid Tech gitt seg.

- Vi og de andre kreditorene har godtatt akkorden, alternativet var å ikke få noe, sier Per Kåre Hagen, økonomidirektør i Tech Holding til digi.no.

Screen Media er dermed etter alt å dømme reddet for denne gang. Men for å få i gang produksjonen av sin forbedrede surfemaskin, planlegger Screen Media en ny emisjon til våren.

- Går alt greit og får selskapet levert maskiner på allerede inngåtte kontrakter, kan Screen Media være i pluss til sommeren, sa Hernæs til digi.no tidligere i januar.

Til toppen