Screen Media er trolig reddet

Det så lenge bekmørkt ut, men den norske surfemaskin-produsenten Screen Media er trolig reddet fra konkurs.

Norges eneste datamaskin-produsent, Screen Media, har lenge vært truet med konkurs. Selskapet lager en trådløs og tasturløs surfemaskin og er akkurat ferdig med versjon nummer to. Men mange investorer forbinder maskinvare-produksjon med barberblad-marginer og terroraksjonene sammen med fallet i økonomien har ødelagt mulighetene for nye emisjoner. Selskapet har derfor lenge vært truet av konkurs - blant annet har ikke de ansatte fått lønn siden august. Gründer og administrerende direktør Carl Henrik Janson har sagt til digi.no at èn kreditor var alt som skulle til for å sende selskapet til skifteretten.


Men i går avholdt selskapet en ny generalforsamling, noe man ikke gjør for å opplyse om konkurs. Janson bekrefter ovenfor digi.no at generalforsamlingen har behandlet gode nyheter.

- Vi ser ut til å få på plass ny finanisering fra både eksisterende og nye, internasjonale eiere, forteller en lykkelig, men sliten Janson til digi.no. Han presiserer at arbeidet ikke er ferdig og avtalen ikke er signert, men at dette kan skje innen jul hvis alt går som det skal.

Beløpet Screen Media får tilført er ikke klart og Janson vil informere om den nye eierstrukturen på et senere tidspunkt.

- Vi er midt i en prosess som ser veldig positivt ut. Men det gjenstår intenst arbeid resten av året. Klarer vi dette, ser vi store muligheter for fremtiden, sier Janson.

Lykkes selskapet med emisjonen, vil det fortsette videre som før med stort sett samme staben, forteller han.

Til toppen