RESULTATERFINANS

Screen Media holder tett om vag avtale

Deler av Screen Media skal selges til et engelsk skall-selskap. Avtalen kan potensielt gi Screen Media en børsnotering, men selskapet vil ikke si noe.

2. mai 2002 - 12:01


Les også:


Den andre delen av avtalen, som omfatter halvparten av aksjene, er mer uklar.

På punkt 9.2 i innkalling til generalforsamlingen står det at Mostun får 3,25 millioner aksjer til 65.000 kroner "ved formelt gjennomført avtale mellom Screen Media og Highway Capital Invest plc om Highway Capital Oppkjøpet, under gitte forutsetninger".

Hva dette oppkjøpet dreier seg om, hvor mye Highway Capital skal kjøpe og til hvilken pris ble ikke gitt til aksjonærene i innkallingen. Men avtalen ble godkjent.

Highway Capital er notert på London Stock Exchange - til tross for at selskapet ikke har noe operativ virksomhet.

Se også:

er aktivt på leting


En teoretisk mulighet er at Highway Capital kjøper opp store deler av Screen Media, noe som vil gi det konkurstruede selskapet en børsnotering. Dette er ikke mulig i Norge, men vil trolig overfor mange partnere og aksjonærer gi selskapet større respekt.

Engelske selskaper trenger ikke å levere kvartalstall og ifølge Financial Times er siste rapporterte tall fra 28. februar 2001. Da har selskapet en bokført kapital på 1,14 millioner engelske pund (14 millioner kroner) og null i omsetning. (Se aksjekursen.)

digi.no ringte selskapet i London, men møter en svarertjeneste der en brysk dame nekter oss å få snakke med selskapets ledelse. "Du kan skrive til oss, så skal vi sende brevet ditt videre" er det eneste svaret vi får.

Styreformann Knut Hærnes forteller at han ikke kjenner til betingelsene og hva avtalen med Highway Capital går ut på. Han referer oss videre til Eivind Bugge i Screen Media som ikke vil svare på spørsmål.

Heller ikke Mosvold, som er båndet mellom Screen Media og Highway Capital, vil svare på spørsmål.

- Jeg har gått inn i styret i Screen Media, men har foreløpig ikke vært på noe møte. Første møte er på mandag og før dette vil jeg ikke uttale meg, sier Mosvold til digi.no.

- Synes du det bygger tillit til Screen Media når verken du, styreformann eller ledelsen vil fortelle hva slags investeringer Highway Capital skal gjøre og at dette selskapet ikke tar telefonen?

- Jeg hører hva du sier og har forståelse for det. Men jeg vil snakke med styret før vi finner ut hva vi vil gå ut med, svarer Mosvold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.