Screen Media i samtaler med British Telecom

- Vi er temmelig tett på British Telecom. Dette ser lovende ut, sier gründer Carl-Henrik Janson i norske Screen Media som håper de står foran et gjennombrudd på det britiske markedet. Han lover lansering av produktet Freepad i oktober.

Gründeren jobber som besatt for å få i land flest mulig utenlandskontrakter før første versjon av Freepad er ferdigprodusert over sommeren. Mest sannsynlig kan masseproduksjonen starte i august.

Janson har fått hjelp av tyske Dosch & Amand og en stor leverandør fra Taiwan til å utvikle den Linux-baserte, trådløse Internett-terminalen. Det norske og tyske selskapet lager et felles selskap som skal lisensiere Freepad-designen og programvare ut til produsenter som vil lage maskinen.

Janson sier til digi.no at det vil gå to måneder fra ferdigstillelse til produktet slippes til markedet, det vil si i oktober i år.

- Dermed regner vi med å rekke julesalget, sier Janson. Selskapet har tidligere antydet at utsalgsprisen på Freepad vil ligge under 5.000 kroner.

Freepad
Og det er ikke akkurat små ambisjoner som
Screen Media har.

- Vi skal rulle ut i hele Europa, det er en pan-europeisk satsing, sier han og opplyser at strategien er å være en usynlig aktør bak store virksomheter. Men de store aktørene må regne med å subsidiere produktet i begynnelsen for å spre det i massemarkedet.

Freepad er basert på en ny versjon av dagens trådløse telefonsystem - DECT. Freepad vil bli levert med en DECT-basestasjon og vil la deg surfe med telefon eller ISDN-linjen du kobler til basestasjonen rundt i hele huset eller hagen. Opptil åtte Freepader kan dele en stasjon. DECT DMAP kan gi en fart på opp til 500 kbit i sekundet, noe som vil firedobles etter hvert, og stasjonen vil kunne kobles til andre typer høyhastighetslinjer.

Freepad blir en enkel datamaskin med 16 MB minne, én prosessor og en trykkfølsom skjerm på 800 x 600 punkter (SuperVGA). På denne skjermen får du en moderne Internett-klient, et telefonsystem og andre programmer. Den første Freepad-modellen vil være noe større enn et A4-ark og mellom 1,2 og 3 cm tykk.

Første versjon av Freepad inneholder en smartkort-leser, noe som åpner for sikker pålogging, banktjenester og Internett-handel. Etter hvert vil også Freepad kunne brukes som en fjernkontroll og kobles til et videokamera for videotelefoni.

- Spesielt prisen på LCD-skjermer er høy, aktørene setter akkurat den prisen som passer dem. Enten du heter Ericsson eller Screen Media så rammes man av dette problemet

Derfor er det viktig for Screen Media i samtalene med British Telecom (BT) å overbevise dem om at produktet er uovertruffent uansett hvor stor profitt de sitter igjen med.

- Det er de store lokomotivene som driver bankvirksomheten, vi får et dekningsbidrag uansett. Men det kan hende at dekningsbidraget blir noe lavere enn det som er vanlig, sier Janson som tidligere jobbet som ingeniør i Alcatel og også har vært ansatt i både Telenor og TelePost.

- Samtalene med BT ser lovende ut, men det dreier seg ikke bare om Freepad. Det blir også hvordan man bruker Imaker som grunnmur i online-plattformen inn mot Freepaden.

Sammen med Freepad vil de også levere et system for å lage Internett-sidene brukerne får opp når de skrur på maskinen. Screen Media håper nemlig at teleoperatører skal sponse kunder med Freepad-maskiner mot at maskinen stilles inn på en startside med lenker til forskjellige tjenester som shopping, Internett-bank, lenker og annonser.

Imaker er publiseringsverktøyet til datterselskapet Spekter Interaktiv. Spekter har kommet seg opp igjen siden Spekter Bergen i fjor sommer gikk konkurs. Spekter fikk en ny daglig leder på plass i november i fjor, Petter Enholm, som klarer å spre Imaker ut til flere enn A-presse Nett, nettverket til A-pressens lokalaviser.

- Vi skal bli med Screen Media på utenlandssatsingen deres. De skal være brekkstangen vår, sier han.

Enholm har slitsomme erfaringer fra utlandet før med selskapet WinLink.

- Jeg vet hvor mye det koster av tid og krefter, sier Enholm.

Les mer om:
;